YAVRU VATAN'DAN HARİKA BİR TARİF: GULLURKİYA




Merhaba..

Günün ilk tarifi için, bu soğukta içimizi ısıtacak bir yere, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne inelim istedim ve KKTC'nin Türkiye'de az bilinen bir lezzetine ait tarif hazırladım sizlere: GULLURKİYA

Gullurikya için dünyanın en kolay yapılan tatlılarından biri denilebilir. Buğday unu, su ve az miktarda tuzla hazırlanan hamurun pekmezde pişirilmesiyle yapılır.

Gullurikyanın yapımındaki en önemli nokta, pekmezin keçiboynuzu pekmezi olarak da bilinen Harnup pekmezi olmasıdır.



Malzemeler:

1 bardak un,
1 yemek kaşığı yağ
1 bardak Harnup pekmezi
1/2 bardak ılık su



Yapılışı:
Hamurdan ufak parçalar koparılarak silindir seklinde çubuklar yapılarak şekil verilir ve hafif hamura bastırılır. Pekmezle su bir tencerede kaynatılır. Içine hamur parçaları katılarak 15- 20 dk kadar kaynatılır.

Not: Bu tada ulasmak icin mutlaka harnup pekmezi kullanin. Ilik veya soguk olarak yenmesi tavsiye edilir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar