UZMANLARDAN RULO PASTA TARİFİ
Merhaba..
Bugün, evde yapmayanların genelde pastanelerde gördüğü ve bazılarımıza iç geçirten rulo pastanın yapımını bilimsel bir dille anlatacağım size..
İşte usta öğreticilerin tarifi ve ders kitaplarına girmiş şekliyle rulo pasta yapımı.
Önce malzemeler:
Hamuru için
8 adet yumurta
8 yemek kaşığı toz
şeker
8 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kalıp yağlamak için
margarin
Yağlı kağıt
Kreması için
80 gr un (3 yemek
kaşığı)
180 gr şeker (8 yemek
kaşığı
2 adet yumurta
500 ml süt
3 yemek kaşığı kaka
1 tatlı kaşığı limon
kabuğu rendesi
1 paket vanilya
25 g margarin
Süslemek ve lezzetlendirmek için
2 adet muz
100 gr fındık
Hazırlanışı:
Kremanın Hazırlanması
Elenmiş un, şeker, kaka yumurta karıştırılır. Süt yavaş yavaş ilave edilir ve ocakta pişirilir.
Muhallebi kıvamına gelince limon kabuğu rendesi ve vanilya ilave edilir. Ocaktan alınır. 25 gram margarin ilave edilip mixerle çırpılır.
Hamurun Hazırlanması ve pişirilmesi:
Un, kabartma tozu,
vanilya elenir. Dikdörtgen kalıba
yağlı kağıt serilir ve yağlanır. Yumurtalar tek tek
kâseye kırılır, kontrolü yapılır. Çırpma kabına
yumurtalar ve şeker konulur. Mixer ile 15 dk.
Çırpılır. Boza kıvamına gelmiş yumurta –şeker karışımına un karışımı
ilave edilir. Spatula ile alttan
üste doğru karıştırılır.
Yağlanmış kalıba seri
şekilde hamur dökülür. Önceden ısıttığınız
180 derece fırında 40–45 dk. kapağı açılmadan pişirilir. Fırından çıkartılır
ve pişen ürün rulo şeklinde sarılır. Üzerine nemli bez
örtülür. Soğuyunca yağlı kâğıt
çıkartılır. Ortasına hazırlanan
kremanın yarısı sürülüp, bütün şekilde muz
konulur ve rulo şeklinde sarılır. Üstü kalan krema ile
kaplanır, kıyılmış fındıkla süslenir.
Yorumlar
Yorum Gönder