UZMANLARDAN RULO PASTA TARİFİ


Merhaba..

Bugün, evde yapmayanların genelde pastanelerde gördüğü ve bazılarımıza iç geçirten rulo pastanın yapımını bilimsel bir dille anlatacağım size..

İşte usta öğreticilerin tarifi ve ders kitaplarına girmiş şekliyle rulo pasta yapımı.



Önce malzemeler:

Hamuru için
 8 adet yumurta
 8 yemek kaşığı toz şeker
 8 yemek kaşığı un
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 Kalıp yağlamak için margarin
 Yağlı kağıt

Kreması için
 80 gr un (3 yemek kaşığı)
 180 gr şeker (8 yemek kaşığı
 2 adet yumurta
 500 ml süt
 3 yemek kaşığı kaka
 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
 1 paket vanilya
 25 g margarin

Süslemek ve lezzetlendirmek için
 2 adet muz
 100 gr fındık



Hazırlanışı:

Kremanın Hazırlanması
 Elenmiş un, şeker, kaka yumurta karıştırılır. Süt yavaş yavaş ilave edilir ve ocakta pişirilir.
 Muhallebi kıvamına gelince limon kabuğu rendesi ve vanilya ilave edilir. Ocaktan alınır. 25 gram margarin ilave edilip mixerle çırpılır.

Hamurun Hazırlanması ve pişirilmesi: 
 Un, kabartma tozu, vanilya elenir. Dikdörtgen kalıba yağlı kağıt serilir ve yağlanır. Yumurtalar tek tek kâseye kırılır, kontrolü yapılır. Çırpma kabına yumurtalar ve şeker konulur. Mixer ile 15 dk. Çırpılır. Boza kıvamına gelmiş yumurta –şeker karışımına un karışımı ilave edilir. Spatula ile alttan üste doğru karıştırılır. 

Yağlanmış kalıba seri şekilde hamur dökülür. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 40–45 dk. kapağı açılmadan pişirilir. Fırından çıkartılır ve pişen ürün rulo şeklinde sarılır. Üzerine nemli bez örtülür. Soğuyunca yağlı kâğıt çıkartılır. Ortasına hazırlanan kremanın yarısı sürülüp, bütün şekilde muz
konulur ve rulo şeklinde sarılır. Üstü kalan krema ile kaplanır, kıyılmış fındıkla süslenir.



Yorumlar

Popüler Yayınlar