BİLİMSEL ALTUNÇUL MUTFAĞINDAN: DAMLA ÇİKOLATALI PASTA




Merhaba...

Blogumuza desteklerini esirgemeyen değerli akademisyen dostlarımız Prof. Dr. Havva Altunçul ile kıymetli eşleri Yrd. Doç.Dr. Vehbi Altunçul hocamızın bilimsel bilgilerle destekledikleri pasta ve tatlı tariflerini zaman zaman sayfamıza taşıyoruz. İşte değerli çiftimizden yeni bir tarif daha geldi: BİLİMSEL DAMLA ÇİKOLATALI PASTA...

Sözü bir kez daha değerli çiftimize bırakalım, bakalım bu lezzetli pastanın sağlığımıza ne gibi yararları var, bu pasta hangi malzemelerle, nasıl yapılıyor:


Pastamızda yer alan besin kaynağı süt, doğumdan itibaren aldığımız ilk besin olan süt, başta gelişme çağındaki çocuklar, hamileler, emzirenler ve yaşlılar olmak üzere 7’den 70’e herkesin vücudu için gerekli olan bütün besinleri dengeli olarak içinde bulunduran, vazgeçilmez bir besin kaynağıdır.

Bu nedenle sütün sayısız faydalarından yararlanmak için her gün 2 bardak, bir başka deyişle 400 ml süt içilmesi gerekmektedir. Pastamızda kullanmış olduğumuz diğer önemli besin kaynağı çikolataya gelince, sadece kokusuyla mutluluk hormonu endorfini harekete geçiren çikolata, damağımızda yavaş yavaş erirken, insanı farklı hazlara sürüklemektedir.

 Çikolatanın faydaları ise saymakla bitmiyor. Şöyle ki, kalp hastalıkları ve kanserle mücadele etmekte, cildi ve kemikleri beslemektedir. Bu tatlı mucizenin tarihi M.Ö. 1000 yıllarına dayanıyor. O yıllarda Amerika'da yaşayan yerliler, kakao tohumlarını öğütüp enerji veren içecek yaparlarmış. İspanyol Cortes'le M.S. 1550 yılında kakao tohumlarının Avrupa'ya gelmesini sağladı. Ağzımızda çikolata olarak erimesi ise yaklaşık 800 yıl önceye dayanmaktadır.

Tüm bu bilgilerin ışığı altında pastamızı severek ve zevkle tüketebilirsiniz.

Malzemeler
1 Çay bardağı çilek suyu nektarı , 
1 Adet kakaolu pasta keki , 
1 Paket damla çikolata, 

Krema İçin Gerekli Malzemeler; 
2 Su bardağı su,  
2 Su bardağı süt,  
1 Su bardağı toz şeker , 
1 Çay bardağı un,  
1 Yemek kaşığı nişasta, 
1 Adet yumurta sarısı,  
1 Paket vanilya,

Krem şanti için gerekli malzeme 
1 Paket çilekli krem şanti, 
1 Su bardağı süt, 
Damla Çikolatalı Pasta 



Hazırlanışı:
Damla çikolatalı pastayı yapmaya öncelikle kremasını hazırlamakla başlıyoruz. Şöyle ki, bir tencerenin içine süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve vanilyayı koyup kıvamını alana kadar pişiriyoruz. Sonrasında pişen pasta kreması soğurken, hazır çikolatalı kekinin tabanını servis edeceğiniz tabağa koyun ve üzerine çilek suyunun yaklaşık yarısını dökerek iyice ıslanmasını sağlayalım. Üzerine ılık halde olan kremayı döküp, düzgün bir şekilde iyice yayıyoruz.

Çilekli krem şanti sütle çırpıp,  yarısını kek tabanın üzerindeki kremanın üzerine döküp güzelce yayalım. Üzerine damla çikolataların yarısını serpiştirin ve hazır çikolatalı kekin ikinci parçasını üzerine dikkatlice kapatıp, çilek suyunun geri kalanı ile kekin ikinci parçası ıslatınız. 

En üstüne kalan çilekli krem şanti dikkatlice yayıp, üzerini tamamen örtecek şekilde damla çikolatalar ile kaplayın. Sonrasında, yaklaşık 1-1,5 saat buzdolabında beklettikten sonra bu leziz pastayı gönül huzuru ile servis yapabilirsiniz.


Bilimsel Altunçul Mutfağı şifa olmasını diler.
Prof. Dr. Havva Altunçul- Yrd. Doç.Dr. Vehbi Altunçul

KAYNAK: GIDA VİZYON DERGİSİ




Yorumlar

Popüler Yayınlar