LOKUM TADINDA BİR JAPON: DAİFİKU MOCHİ




Merhaba..

Size bu kez çok uzaklardan bir lezzeti tarif edeceğim. Tatlımızın adı: DAİFİKU MOCHI.

Daifiku Mochi, Japon lokumu olarak tanımlayabileceğimiz bir tatlıdır.  Şu anda Amerika’da da popüler olan bu tatlının doğduğu ülke Japonya’dır. Japonya’nın geleneksel tatlıları arasında yer alan Daifuku Mochi, glütenli pirinç kekinden yapılıyor. İçleri ise tatlı bir macun şeklindeki sıvıyla ya da kremayla dolduruluyor ve dışı da genellikle pudra şekeri ile kaplanarak servis ediliyor.

Özellikle mochi'nin çorbası olan Zoni, Japonya'da popüler bir yılbaşı yemeğidir.



Malzemeler

1 bardak pirinç
Su
Lavanta
Mor-mavi gıda boyası
Kuru İncir
1 kaşık portakal suyu
2 kaşık şeker



Yapılışı

Pirinçler, bir gece lavantalı suda bekletilir ve ertesi gün lapa şeklinde, yağsız ve tuzsuz şekilde pirinçler pişirilir.

Sıcağa dayanıklı bir kaba pirinci koyup, o kabı da sıcak su konur. Pirinç, macun kıvamına gelip; sakız gibi uzayana dek dövülür.

 İncirler suda bekletilip küçük küçük doğranır. Şeker, portakal suyu ve incirler tavada sotelenir, şeker karamelize edilir. Harç, macunun içine konur ve top yapılır. En sonunda bütün lokumlar tek tek pudra şekerine bulanır..


Yorumlar

  1. Elinize sağlık..
    Yutuptaki mochi dondurma tariflerine baktım hepsi glutenli yapışkan pirinç unu ile yaptı o malzeme burada yok.. pirinci doğrudan kullandığınız bu tarif için çok tesekkürler
    Bir de onlar mikrodalga kullandılar bende o da yok. O yüzden tekrar teşekkür
    sanırım mochi ice cream mochisinde pirinçli karışımın içinde şeker de var .bu lavantalı tarif daha çok hoşuma gitti Umarım dondurma ile de olue

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen yapabildin mi bana ulasabılırmısn ınst by_marazz

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar