ÇİKOLATA KAPLI KALPLİ KEK

,


Merhaba...

Bugün size çikolata ile kekin mükemmel uyumu olan güzel bir kek tarifi sunacağım: ÇİKOLATA KAPLI KALPLİ KEK

Malzemeleri:

3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı gıda boyası
1 paket vanilya
1  çay bardağı+2 yemek kaşığı un



Kakaolu keki için;
2 adet yumurta
1 çay bardağından biraz fazla toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3-4 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağından biraz fazla un



Yapılışı:

İlk olarak kekin renkli kısmını hazırlayın. Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Un, kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve karıştırın.

Karışımın içine vanilya ve gıda boyasını ekleyin. Karıştırın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün. 170 derece fırında pişirin. Renkli kek pişip fırından çıkarıldıktan sonra biraz soğumasını bekleyin.

Ardından kakaolu kek için hamuru hazırlayın.Yine ilk olarak şeker ve yumurtaları çırpın. Üzerine sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın. En son kekin katı malzemelerini de ekleyin ve tamamen karıştırın. Baton kek kalıbına yağlı kağıt serin ve kakaolu kek harcının yarısını kalıba dökün.

Kalpli kek parçalarını kalıba dizin.Üzerine kalan kek hamurunu ekleyin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarana kadar pişirin. Kek kabarmaya başlayınca 160 dereceye düşürün ve tamamen pişene kadar bu şekilde devam edin. Pişen kekin üzerini çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş çikolata ile süsleyin.




Yorumlar

Popüler Yayınlar