HEM HAFİF HEM LEZZETLİ: GELİN TATLISI
Merhaba..
Size günün sonunda çok lezzetli, ama bir o kadar da hafif bir tatlının tarifini yapmak istiyorum: GELİN TATLISI
Bu tatlı hem kek hem de muhallebiden oluştuğu için, bu iki lezzetin buluşması damaklarda benzersiz bir lezzet bırakıyor. Bu tadı Hindistan cevizi de mükemmel tamamlıyor.
Malzemeler:
Hamuru İçin;
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Muhallebisi İçin;
1 litre süt
1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 kutu krema
Keki ıslatmak için
2-2. 5 su bardağı soğuk süt
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
Yapılışı:
Kek malzemelerini çırpıp yağlanmış büyük kare borcama dökün ve 180 derecede pişirin. Kek pişerken krema hariç tüm malzemeleri tencereye koyup muhallebi kıvamında pişirin. Ocağı kapatıp 5 dk bekleyin ve kremayı ekleyip soğuyana kadar çırpın. Kek fırından çıkıp soğurken 2-2. 5 bardak soğuk süt içinde şekeri eriyinceye kadar karıştırın. Soğuyan keki bununla ıslatın. Ardından muhallebiyi üzerine döküp bol hindistan ceviziyle süsleyin. Tatlıyı 1 gece buzdolabında dinlendirin.
Yorumlar
Yorum Gönder