RUMELİ'DEN AZ MASRAFLI ÇOK LEZZETLİ TATLI: KAYMAÇİNA




Merhaba...

Bugünün ikinci tarifi size çok değerli bir takipçimizden, Serap Şenkaya hanımefendiden gelecek. Kendisi gelenek ve göreneklerine sonuna kadar bağlı bir Rumelili. O yüzden bize Rumeli yöresinden güzel bir tatlı tarifi yapacak: KAYMAÇİNA

Kaymaçina hafif ve lezziz bir Arnavut tatlısı. Daha çok güzellikleriyle büyüleyen Üsküp yöresinde yapılıyor ama Rumeli'de bir çok yerde severek tüketiliyor.

Bu tatlı çok kolay hazırlanıyor ve krem karamel'e çok benziyor sadece karamel kısmı eksik. Lafı daha fazla uzatmayalım ve Serap Şenkaya hanımefendiye teşekkür edelim ve tarifine geçelim.



Malzemeler:

8 yumurta
8 çorba kaşığı şeker
2 kilo süt



Hazırlanışı:
Yumurta ile 8 kaşık şekeri çırpın. Üzerine 2 kilo sütü ilave edin. Çırpmaya devam edin. Kıvama geldikten sonra, hazırladığınız karışımı borcama koyun ve önceden ısıtılmıış fırına verin. Tatlınızı üzeri kahverengi olana kadar fırında pişirin. Aman dikkat edin yanmasın Soğuyunca servis tabağına koyun. Bu az masraflı ama çok lezzetli tatlımız hazırdı. Herkese afiyet olsun.

Fırın ısısı: 200 derece.




Yorumlar

Popüler Yayınlar