TRAKYA'NIN DOYULMAZ LEZZETİ: KAVALA KURABİYESİ




Merhaba...

Bugün size çok bildik, marketlerde de zaman zaman karşımıza çıkan bir kurabiye ile ilgili tarif vermek istiyorum. Kurabiyemizin adı: KAVALA KURABİYESİ

Adından da anlaşılacağı gibi, bu kurabiyenin Yunanistan'ın Kavala kentiyle bir ilgisi var. Ama biliyorsunuz; Kavala uzun süre Osmanlı İmparatorluğu'na bağlı bir Türk kenti olarak kalmıştır. İşte bu yüzden, Kavala kurabiyesinin Türklere mi Yunanlılara mı ait olduğuna dair bir tartışma hala sürüp gitmektedir.

Gelelim tarifine:


Malzemeler:

150 gr yumuşamış tereyağı
1 su bardağı kabuğu soyulmuş badem
2, 5-3 su bardağı elenmiş un
2 küçük yumurta beyazı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
80 gr pudra şekeri
Pişen kurabiyeleri bulamak için pudra şekeri



Hazırlanışı

Fırın 120 derecede ısınırken bademleri haşlayıp kabuklarını soyalım. Teflonda kavuralım. Kavrulan bademleri soğutup boyuna ikiye bölelim. (Zaten ortasında izi var, bıçağı oraya geçirdiğimizde kolayca ayrılıyor)

Bademler iyice soğuduktan sonra tüm malzemeleri bir araya getirip yoğuralım. Her zaman ki gibi 2 bardaktan sonra unu kontrollü koyalım.

Düz bir zemine hamuru açıp kalıp veya su bardağı ile yarım ay şeklinde keselim. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Eğer kurabiyeleri ince kesmişsek fırının ayarını 100’e indirelim. Aslında Kavala kalın kesilir.

Kurabiyemizi fırında çok kurutmadan hafif pembeleşene kadar pişirelim.Bir miktar soğuduktan sonra üzerine bolca pudra şekeri dökelim. Kurabiyemiz hazır.

Pişirme süresi 120 dakiladır.




Yorumlar

Popüler Yayınlar