ÜÇ LEZZETİ BİRARADA SUNUYOR: MEYVE SOSLU KADAYIFLI REVANİ




Merhaba..

İşte yine beraberiz. Bir gün ara verdik. Bu günlerde şehir dışında yoğun çalışmalar yapıyor ekiplerimiz. Sizler için birbirinden lezzetli unlu mamulleri araştırıyorlar.

Bu çalışmaların sonuçlarını ilerleyen günlerde bu sayfalardan sunacağız ve sizi birbirinden lezzetli kek, pasta ve kurabiyelerle tanıştıracağız.

Şimdiki tarifimiz ise çok lezzetli ve değişik bir tatlı: MEYVE SOSLU KADAYIFLI REVANİ..

Maaşallah içinde çok değişik lezzetleri barındırıyor bu tatlımız. Düşünsenize; meyve sosu var, kadayıf var, revani var-ki revani zaten başlı başına bizi alıp götüren bir lezzet.

Tarihini daha önce anlattım mı bilmiyorum ama kısaca revaniden bahsetmek istiyorum:

Revani, Osmanlı döneminde Ermenistan'ın ve Erivan'ın fethedilmesi şerefine saray aşçılarının icat ettikleri ve Erivan zaferi sebebiyle "Revani" adı verdikleri bir tatlıdır.



Revaniye bazı yerlerde sünger tatlısı ya da yoğurt tatlısı da denilmektedir. Tatlının içeriğinde yoğurt vardır. Şerbetli bir tatlıdır.

Bu kısacık bilgiden sonra gelelim tarifimize:



Malzemeler:

4 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 dolu  çorba kaşığı un
150 gr. tel kadayıf
Sıvı yağ

Şerbet için:

3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon

Sosu için:
1 kase çilek (300 gr kadar )
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı su



Yapılışı:

Şerbet malzemelerini kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kadayıfları bir kaseye alıyoruz ve didikliyoruz. Üzerine sıvı yağ döküyoruz, karıştırıyoruz . Fırın kabını yağlıyoruz ve kadayıfı koyarak üzerine elimizle bastırıyoruz.

Toz şekeri karıştırma kabına döküyoruz. Yumurtaları üzerine kırıyoruz. Mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. İrmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ilave ediyoruz, karıştırıyoruz. Kabarmış olan yumurtayı söndürmemek için tahta kaşıkla alttan alttan karıştırıyoruz.

Karışımı fırın kabına, kadayıfların üzerine döküyoruz. 2 dakika bekletiyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişiriyoruz. Tatlımız fırından çıktıktan 5  dakika sonra, ılımış olan şerbeti üzerine gezdirerek döküyoruz.

Bu arada sosumuzu hazırlıyoruz. Bunun için çileklerimizi temizleyip 4’e bölüyoruz. Tenceremize çilek, şeker ve yarım çay bardağı su koyup yüksek ateşte 7-8 dk kadar pişiriyoruz. Bir bardakta nişastamızı kalan yarım bardak suda eritip azar azar kaynayan sosa döküp ocağın altını kısıyoruz. Kısık ateşte de 7-8 dk kadar daha pişirip sıcakken bleneır veya robottan geçirip püre haline getiriyoruz. Sosumuzun soğuması lazım.

Tatlımız soğuyunca üzerine köpürtülmüş şantiyi sürüyoruz ve krem şanti üzerine hazırlayıp soğuttuğumuz sosu döküyoruz.

Tatlımız hazır. Afiyet olsun.


Yorumlar

Popüler Yayınlar