YAPMASI KOLAY YEMESİ KEYİFLİ: FINDIKLI SABLE BİSKÜVİ




Merhaba..

Bugün size evinizde kolayca yapabileceğiniz, çok fazla malzeme gerektirmeyen, masrafsız bir lezzet tarifi yapacağım: FINDIKLI SABLE BİSKÜVİ

Tarife geçmeden önce, evinizde yaptığınız kurabiye ve bisküvilerle ilgili size bir kaç ipucu vermek istiyorum.

Bisküvi ve kurabiye hamurları fazla yoğrulmamalıdır. Fazla yoğrulduğunda yapısındaki yağı bırakır (kusar), sertleşir ve gevrekliğini kaybeder. Malzemeler katılar ve sıvılar olmak üzere ayrı ayrı ölçülerek hazırlanmalıdır. Hamur hazırlarken tarifin dışında un eklenmez. Fazla un hamuru katılaştırır. Ürün kalitesini olumsuz şekilde etkiler.



Hamuru açarken çok az miktarda un kullanın. Bisküvi ve kurabiyeleri kestikten sonra unun fazlasını kuru bir yumurta fırçası ile temizleyebilirsiniz. Hamuru, sertleşmesi için daima soğutun. Bu işlem strece sarılarak buzdolabında yapılmalıdır.  Un, pudra şekeri, kabartma tozu ve kakao hamur hazırlamadan önce mutlaka elenmelidir.

Hamur hazırlamada kullanılan malzemelerin kalitesine dikkat edilmelidir. İyi kalitedeki malzemeler ürün kalitesini doğrudan etkiler. Çalışma sırasında ortamının serin olmasına dikkat edilmelidir.



Malzemeler:

500 g un
300 g bitkisel margarin
200 g pudra şekeri
2 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
1 paket kabartma tozu
200 g kavrulmuş fındık (üzeri için)
1 yumurta akı (üzeri için)



Yapılışı: 
Fırını 160 dereceye ayarlayınız. Unu tezgâha eleyiniz. Unun ortasını açınız. Unun kenarına; pudra şekerini, vanilyayı ve karbonatı eleyiniz.

Unun ortasına tezgâhta elinizle ezerek yumuşattığınız bitkisel margarini ve yumurtayı koyarak hamuru toparlayana kadar yoğurunuz. Hamuru strece sarıp 15-20 dakika dinlendiriniz.

 Hamuru üç parçaya ayırınız. Her bir parçayı hafif unlanmış tezgâh üzerinde merdane ile 4-5 mm kalınlığında açınız. Açılan hamuru kurabiye kalıbı ile kesiniz. Tepsiye aralıklı olarak diziniz.  Çırpılmış yumurta akını, yumurta fırçası ile kurabiyelerin üzerine sürüp kavrulmuş fındıkları irice kıyarak üzerine serpiniz.

Hafif pembeleşen kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakınız.  Servisten önce, istenirse, pudra şekeri eleyebilirsiniz.



Yorumlar

Popüler Yayınlar