GÜNEY AFRİKA LEZZETİ: "SİRKELİ PUDDİNG"




Merhaba..

Bugün size Güney Afrika mutfağından güzel bir tatlı tarifi vereceğim: Orjinal adı Vinegar Puding. Bu tatlıya biz Sirkeli Pudding de diyebiliriz.

Yaptığım kısa bir araştırmada, tatlımızın kökeninin geldiği Güney Afrika Cumhuriyeti mutfağı ile ilgili şu bilgilere ulaştım:

Güney Afrikalılar genellikle hafif tatlılar severler. Bunlar içinde en ünlüleri “Milk Tart” ve “Dumpling”dir. Bizdeki burma tatlısına benzeyen özel bir tatlıları da vardır. Ülkede çok çeşitli tropikal meyveler yetiştiği için halk tatlı yerine genellikle meyveyi tercih eder.

Bu zengin çeşnili mutfak genelde, ete, balığa, bakliyata ve sebzeye dayanır. En çok kullanılan etler sığır, tavuk, ve domuz etleridir.

Gelelim tatlımızın tarifine:



Malzemeler

75 gr. tereyağı
3/4 su bardağı kahverengi toz şeker
2 iri yumurta
200 gr. un
1 tatlı kaşığı tepeleme kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1/2 tatlı kaşığı küçük hindistan cevizi rendesi
bir tutam tuz
4 çorba kaşığı kayısı reçeli (tanesiz) veya 4 çorba kaşığı kayısı marmeladı

Şurup için:
1/2 litre su
400 gr. toz şeker
3/4 su bardağı sirke



Hazırlanışı: 

Suyu şeker ve sirke ile 5 dakika kaynatıp soğumaya bırakın. Tereyağını eritin. Kahverengi şekeri tereyağı ile krem haline gelinceye kadar çırpın. İçine yumurtaları, çırpmaya devam ederek ilave edin.

Unu, kabartma tozunu, zencefili, küçük hindistan cevizi rendesini ve tuzu yumurta karışımına ilave ederek, iyice karıştırın. Kayısı reçelini veya marmeladını ilave edin. Karıştırıp içine önceden hazırlayarak soğumaya bıraktığınız şurubu ekleyin.

İyice karıştırıp bir kek kabına koyarak, önceden 180 derecede kızdırdığınız fırında 40 dakika pişirin. Sıcak olarak yanında çırpılmış krem ile servis yapın.


Yorumlar

Popüler Yayınlar