BİR BALERİNDEN İLHAM ALAN TATLI: PAVLOVA




Merhaba..

Bugün çoook uzaklara, şu sıralarda biz soğuktan donarken, insanların deniz, kum ve güneşin tadını çıkardığı bir coğrafyaya gideceğiz ve sizlere bir balerinin güzelliğinden ve zerafetinden ilham alan güzel bir tatlı tarifi yapacağız.

Evet, ülkemiz Avustralya tatlımız ise: PAVLOVA

Pavlova Okyanusya bölgesinde çok sevilen ve yoğun olarak tüketilen bir pasta türüdür. Bu leziz tatlı, ismini 1920’li yılların ünlü Rus balerini Anna Matveyevna Pavlova’dan alıyor. 



Bir rivayete göre Pavlova’nın Avustralya ziyareti sırasında onu onore etmek için bu tatlı yapılmış ve o günden beri tüm önemli günlerde yemeğin ardından Pavlova yeniliyormuş. 

Başka bir rivayete göre ise Pavlova’nın giydiği kabarık balerin eteklerine (tütü) benzediği için bu adı almış. İsmi nereden geliyor olursa olsun, bu eşsiz lezzet üzerinde çilek, kivi ve muz gibi meyve taneleriyle servis edilen, hazırlaması çok kolay ve sunumu da gayet şık bir pastadır.


Malzemeler:

Beze taban için:
6 yumurta akı (orta boy)
2 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı mısır nişastası

Kreması için:
200 ml kutu süt kreması
6 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için:
Kiraz, çilek, karadut ya da istenilen meyveler



Yapılışı:

Fırını 150 derecede ısıtın. Fırın ısınırken, yumurta aklarını dikkatlice sarılarında ayırın ve derin bir çırpma kabına alın.Önce düşük sonra orta devirde hafifçe köpürünceye kadar çırpın. Köpüren aklara toz şekerin birazın ilave edin ve çırpın, tüm şeker bitip yumurta akları kar gibi oluncaya kadar çırpın.

Kıvam alan yumurta aklarına pudra şekeri ve nişastayı ilave ederek 15-20 saniye kadar çırpın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve yumurta akını ortasına 20-22 cm ebatlarında yayın ve spatula ile düzeltin. İsteyenler benim gibi krema sıkma torbası kullanarak çanak gibi yapabilir.

Bezeleri önceden ısıttığınız fırında kapağını açmadan 1 saat 30 dakika kadar pişirin. Fırının kapağı aralık olarak soğumaya bıraktığınız bezeyi kuruması için 1 fırının içinde dinlendirin.

Krema ve pudra şekerini yoğun bir kıvam alıncaya kadar yüksek devirde çırpın. Hazırladığınız bezenin üzerine krema torbasıyla sıkın ya spatula yardımıyla yayın.

Yıkayıp süzdüğünüz meyvelerle süsleyin ve servis yapın.



Yorumlar

Popüler Yayınlar