İNGİLİZ MUTFAĞINDAN STİCKY TOFFEE PUDDİNG
Merhaba..
Bu tarifimiz İngiliz mutfağından. Çok lezzetli ve yemeye doyamayacağınız bir pudding tarifi yapacağım. Adı: STİCKY TOFFEE PUDDİNG
Alt tarafında Toffee sosuyla kaplanmış ıslak kek bulunan bu tatlımız, genellikle üzerinde bir top dondurma ile servis edilir.
Karamel tadını sonuna kadar hissedeceğiniz Sticky Toffee Pudding, ıslak kek yemeyi sevenlerin gözdesi olacak.
Malzemeler:
Kek
için: 1 su bardağı hurma (350
gram), 1 tatlı kaşığı (25 gram) vanilya, 1 tatlı kaşığı (25 gram) karbonat, 5 yemek kaşığı tereyağı/margarin , 2 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı (25 gram) kabartma tozu, 1/4 tatlı kaşığı tuz, 3/4 su bardağı toz şeker, 1 yumurta (
çırpılmış)
Tofee sosu için: 7 yemek kaşığı margarin/tereyağı, 3/4 su bardağı çiğ krema, 1+1/3 su bardağı kahverengi toz şeker, 3 yemek kaşığı su
Hazırlanışı:
Derin bir tava dolusu suyu kaynatın. Hurmaları
ekleyip 5 dakika kaynatın. Hurmaların suyunu süzüp soğuk su dolu bir kaseye
alın. Bunun için de hurmaların kabuklarını ve çekirdeklerini çıkarın. Hurmaları
1 su bardağı su, vanilya ve karbonatla birlikte tavaya koyup kaynatın. 2 dakika
daha bekleyip ateşten alın. (Su köpüreceği için dikkatli olun). Oluşan köpüğü
hafifçe alın. Soğumaya bırakın.
Fırını 175 dereceye getirin. Fırın kabını yağlayın. Unu,
kabartma tozunu, tuzu ve şekeri bir kapta karıştırın. Ayrı bir kapta margarini
mikserle krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Hurma karışımını, unlu
karışımı ve 1 yumurtayı ekleyin. Özleşmesi için hafifçe karıştırın. (Çok
karıştırırsanız kabarmaz). 25-30 dakika pişirin.
Toffee sosu: Kek
pişerken sos için gereken yağı, kremayı, kahverengi şekeri ve 3 yemek kaşığı
suyu bir tavaya alıp pişirin. Oda sıcaklığında ılıtın. Keki 12 kareye bölün.
Sosu üzerine dökün. Sosun kekin altına geçebilmesi için kenarlarını çatalla
kaldırın. Fırında 2-3 dakika daha pişirin. Oda sıcaklığında soğutun. İsterseniz
vanilyalı dondurma ile servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder