TATLI SANATININ PICASSOSU'NDAN HARİKA BİR KURABİYE




Merhaba..

Size bugün çok özel bir kurabiye tarifi vermek istiyorum. Bir çoğunuzun belki de adını ilk kez duyduğu bir kurabiyeye ait bir tarif bu: KOROVA KURABİYESİ

Tarifi bulduğum kaynakta yer alan bilgiye göre; Bu kurabiyeler ilk olarak Dorie Greenspan‘in “Paris Sweets: Great Desserts from the City’s Best Pastry Shops” adlı kitabında “Korova Kurabiyeleri” adıyla yer aldı. Tarifin sahibi ise “Tatlı Sanatının Picasso’su” olarak tanınan Pierre Herme. Bu tarifi ilk defa Paris’te kurabiyelerle aynı adı taşıyan restoranı için hazırlamış. Artık o restoranın yerinde yeller esiyor ama bu kurabiyeler mutfaktan mutfağa dolaşmaya devam ediyor.



Kurabiyeler bu kitapta yayınlandıktan sonra o kadar ilgi görmüş ki, Dorie tarife “Baking: From My Home to Yours” adlı en son kitabında da yer vermiş. Ama bu sefer farklı bir adla: Dünya Barışı Kurabiyeleri.

Gelelim tarifimize. Tarif, "cafefernando.com" sitesinden alınmıştır.



Malzemeler
1+1/4 su bardağı (175 gram) un
1/3 su bardağı (30 gram) kakao
1/2 çay kaşığı karbonat
150 gram tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
2/3 su bardağı (120 gram) kahverengi şeker
1/4 su bardağı (50 gram) beyaz şeker
1/2 çay kaşığı fleur de sel VEYA 1/4 çay kaşığı deniz tuzu
1 çay kaşığı vanilya özütü*
150 gram bitter çikolata (%70 kakao), irice kıyılmış


Yapılışı:

Tarifi uygulamaya başlamadan yaklaşık yarım saat önce tereyağını buzdolabından çıkartıp oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.

Un, kakao ve karbonatı bir kaba eleyin ve bir kenara ayırın. Tereyağını karıştırma kabınızda iyice yumuşayana kadar çırpın. Kahverengi şekeri, beyaz şekeri, vanilya özütünü ve tuzu ekleyip 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin. Ardından elediğiniz kuru malzemeleri ekleyip mümkün olduğunca az karıştırmaya dikkat ederek bir hamur elde edin.

İrice kıydığınız çikolata parçalarını da ekleyip bir araya gelene kadar biraz daha karıştırın.
Hamuru tezgaha alıp ellerinizin yardımıyla toparlayın ve ikiye bölün.

Hamurun her iki yarısını da 4 cm çapında silindir haline getirip streç filme sarın ve buzdolabında en az 2 saat (ben 3 saat beklettim) soğumaya bırakın. Bu aşamada hamur buzdolabında 3 güne, buzlukta ise 1 aya kadar saklanabilir.

Fırınınızı önceden 165 derece ısıtın.

Buzdolabından çıkardığınız silindirleri keskin bir bıçak yardımıyla 1.5 cm kalınlığında keserek önceden parşömen kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralarında 2.5 cm boşluklar kalacak şekilde yerleştirin.

Kurabiyeleriniz keserken dağılırsa dert etmeyin, elinizle sıkarak bir araya getirin.Tek seferde sadece bir tepsiyi fırına vermek şartıyla kurabiyeleri 12 dakika boyunca pişirin. Bu 12 dakika sonunda kurabiyeler pişmemiş gibi görünebilir ama bu sizi aldatmasın, doğru yoldasınız.

Not: Eğer kurabiyeleri önceden yapıp buzluğa kaldırdıysanız pişirme zamanı geldiğinde çözülmelerini beklemenize gerek yok. Pişirme süresine 1-2 dakika eklemeniz yeterli olacaktır.

KAYNAK: "cafefernando.com"


Yorumlar

Popüler Yayınlar