BAHARATLAR ÜLKESİNDEN TATLI BİR LEZZET: KULFİ




Merhaba..

Bu kez uzak diyarlara gidiyoruz. Baharatlar ülkesi Hindistan'ın en meşhur tatlılarından birinin tarifini derledik size: KULFİ

Hadi başlayalım:



Malzemeler: 
1200 gram süt
3 yumurta akı; çok iyi çırpılmış olarak, 
3 su bardağı (350 gram) pudra şekeri,  
1 çay kaşığı kakule tozu, 
1 yemek kaşığı (15 mililitre) gülsuyu, 
1,5 su bardağı (175 gram) antepfıstığı (dövülmüş olarak), 
yarım su bardağı tepeleme (75 gram) çekirdeksiz üzüm,  
3/4 su bardağı (75 gram) file badem,  
2 yemek kaşığı (25 gram) kokteyl kirazı (ya da donmuş vişne- ikiye bölünmüş olarak konserve halinde- Elinizde taze varsa daha iyi olur ama mevsim itibarıyla imkansız olduğu için konserve kullanacaksınız)



Yapılışı: 

Sütü geniş ve soğutulmuş bir kaseye dökün. Miktarı artana kadar çırpın. Sonra yumurta aklarıyla karıştırıp pudra şekerini de ilave edip tekrar çırpın.

Kalan malzemeleri de ilave edip, kasenin üzerini streç filmle kapatın.1 saat buzdolabının buzluğunda bekletin.Dondurmayı buzluktan çıkarıp, bir çatalla iyice karıştırın. 

Dondurucu kabına koyup, tekrar buzluğa koyun. Servisten 10 dakika önce buzluktan çıkarın.


Yorumlar

Popüler Yayınlar