BAHARATLAR ÜLKESİNDEN TATLI BİR LEZZET: KULFİ
Merhaba..
Bu kez uzak diyarlara gidiyoruz. Baharatlar ülkesi Hindistan'ın en meşhur tatlılarından birinin tarifini derledik size: KULFİ
Hadi başlayalım:
Malzemeler:
1200 gram süt
3 yumurta akı; çok iyi
çırpılmış olarak,
3 su bardağı (350 gram) pudra şekeri,
1 çay kaşığı kakule tozu,
1 yemek kaşığı (15
mililitre) gülsuyu,
1,5 su bardağı (175 gram) antepfıstığı (dövülmüş olarak),
yarım su bardağı tepeleme (75 gram) çekirdeksiz üzüm,
3/4 su bardağı (75 gram) file badem,
2 yemek kaşığı (25 gram) kokteyl kirazı (ya
da donmuş vişne- ikiye bölünmüş olarak konserve halinde- Elinizde taze varsa daha iyi olur ama mevsim itibarıyla imkansız olduğu için konserve kullanacaksınız)
Yapılışı:
Sütü geniş ve soğutulmuş bir kaseye
dökün. Miktarı artana kadar çırpın. Sonra yumurta aklarıyla
karıştırıp pudra şekerini de ilave edip tekrar çırpın.
Kalan malzemeleri de ilave edip, kasenin üzerini streç
filmle kapatın.1 saat buzdolabının buzluğunda bekletin.Dondurmayı buzluktan çıkarıp, bir çatalla iyice karıştırın.
Dondurucu kabına koyup, tekrar buzluğa koyun. Servisten 10 dakika önce
buzluktan çıkarın.
Yorumlar
Yorum Gönder