HİNDİSTAN CEVİZİ VE ÇİKOLATANIN UYUMU




Merhaba

Size bu kez un yerine hindistancevizi kullanacağınız ve çikolatanın o doyumsuz lezzetini sizlere sonuna kadar tattıracak, kıtır kıtır bir kurabiyeyi tarif etmeye çalışacağım: HİNDİSTAN CEVİZLİ ÇİKOLATALI KURABİYE

Tarifimize geçmeden önce size biraz Hindistan cevizinin faydalarından bahsetmek istiyorum:

Doğal besinler arasında sağlık açısından inanılmaz faydaları olanlardan bir tanesi de Hindistan Cevizidir. Hindistan cevizi hint evlerinde asırlar boyunca alternatif tedavi olarak kullanılmıştır ve hala kullanılmaktadır.Sağlık açısından bir çok faydası olan hindistan cevizi maalesef ülkemizde çok yaygın tüketilen meyveler arasında değildir.

Daha çok Hindistan ve o bölgede yetilen bu otantik meyvenin yüzlerce çeşidi vardır. Hindistan cevizinin dış görünüşü ve tadı yetiştiği toprağa göre değişir. Hindistan cevizinin dışı kısmı olgunlaştıkça kahve rengine dönen yeşil renklidir. Hindistan cevizinin sert kabuğu altında beyaz yenilerbilir bir tabaka vardır ve bu beyaz tabakanın içerisinde de bir miktar su vardır.



Hindistan cevizinin içerdiği su da aynı zamanda sağlık açısından bir çok fayda sağlar, bu yüzden suyunu tüketmeyi ihmal etmemelisiniz. Hindistan cevizi tüketi sağlık uzmanları tarafından her yaştan insana tavsiye edilmektedir ve gebelik döneminde de tüketilebilen besin maddelerinin arasında gösterilir.

Hindistan cevizi karbonhidratlar açısından zengindir çok etkili ve fazla miktarda doymamış yağlar içerir ve aynı şekilde tam bir lif deposudur. Bol miktarda protein içermektedir.Niasin,Pantotenik asit, Piridoksin,Riboflavin ,Tiamin yanında ,C, E ve K vitaminleri içermektedir.

Sodyum ve potasyum açısından oldukça zengin olan hindistan cevizi, kalsiyum, bakır, demir, magnzeyum, manganez, fosfor, selenyum, çinko içermektedir. Özellikle manganez ve fosfor açısından oldukça zenginidir. Bunun dışında  sağlık açısından bir çok faydası olan bileşenler içermektedir.



Malzemeler:

50 gram bitter çikolata
4 adet yumurta akı
3/4 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı hindistan cevizi



Yapılışı:

Çikolatayı benmari usulü eriterek ılımaya bırakın. Yumurta akını şekerle birlikte köpük köpük olana kadar çırpın. Eritip ılımaya bıraktığınız çikolatayı yumurta-şeker karışımına ekleyip güzelce karıştırın. Son olarak kakao ve Hindistan cevizini ekleyerek karıştırın.

Hazırladığınız karışımdan dondurma kaşığı ile küçük toplar alarak pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Kurabiyelerinizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin ve afiyetle tüketin.


Yorumlar

Popüler Yayınlar