ADI YALANCI AMA LEZZETİ GERÇEK




Merhaba..

Bugünün ikinci tarifi benden değil, bizi çok iyi takip eden değerli kuzenim Havva Sinem Nogaykök'ten olacak.. Tatlımızın adı da KEDİDİLLİ YALANCI PROFİTEROL

Tarifime geçmeden önce belirtmek istiyorum ki; eğer sizin de yayınlanmasını istediğiniz tatlı, pasta, kurabiye ya da kek tarifleriniz varsa, çeşitli açılardan çekilmiş en az 5 fotoğrafla tatliduslerfiliz@gmail.com adresine yollayabilirsiniz.

Hadi tarifimize geçelim.



Malzemeler:

1paket kedi dili bisküvi 
2 paket şüt 
1 paket krem şanti 
1 paket çikolata sosu

1 su bardağı un 
1 su bardağı şeker 
2 kaşık nişasta



Hazırlanışı:

Bir buçuk bardak sütün içine 1 buçuk kaşık şeker atıp ılık olacak şekilde ısıtıyoruz. Kedi dili bisküvisini kabımıza süte batırıp yerleştiriyoruz. 

Daha sonra muhallebi için bir litre süt, bir su, 1 su bardağı un ve 2 kaşik nişasta ile margarinin 4'te birini ve 1 su bardağı şekeri muhallebi kıvamına gelinceye kadar ocakta pişiriyoruz.

Yeterince piştikten sonra ocaktan indirip, mikserle karıştırıyoruz. Karıştırma işlemi devam ederken 1 paket krem şantiyi döküp karıştırmaya devam edin.

İşlem bittikten sonra, bu karışımı daha önce ıslatıp tabağa dizdiğimiz kedi dili bisküvisinin üzerine dökün. Son olarak, üzerine çikolata sosu hazırlayıp dökün. 

Profiterolümüzü bir gece dolapta bekletip ertesi gün afiyetle yiyebilirsiniz.


Yorumlar

Popüler Yayınlar