YILBAŞI SOFRALARINA ÖZEL: MISIR USULÜ BULGUR TATLISI




Günaydın sevgili dostlar..

Hafta sonu tatilinin bu ilk saatlerinde bambaşka, çok farklı bir tatlıyla karşınızdayız.

Tarife geçmeden önce hepinize harika bir hafta sonu tatili diliyorum. Gerçi yüreklerimizi yakan bombalı saldırılarla tatil ne kadar güzel geçecekse artık...

Sizi bugün çok farklı, bambaşka bir tatlıyla tanıştıracağım: MISIR USULÜ BULGUR TATLISI

Bulgurun tatlısı mı olur demeyin! Sofralarımızın baş tacı bulguru, doğru malzemelerle bir araya getirdiğinizde enfes bir tatlıya dönüştürebilirsiniz. Yaklaşan yılbaşında sofralarında değişik lezzet arayanlara hazırlanışı kolay, lezzetli ve bir o kadar da hafif olan Mısır Usulü Bulgurlu Tatlı’yı tavsiye ediyorum. Ben tadına baktım. Tarife uyarsanız gerçekten de müthiş oluyor.

Haydi başlayalım.




İçindekiler.

1 Bardak Köftelik Duru Bulgur
2 bardak su
1 bardak süt
1 bardak tozşeker
2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
Servisi için
Arzuya göre incir veya kayısı peltesi



Hazırlanışı:

Tereyağı dışındaki tüm malzemeyi bir tencereye koyup orta ateşte, koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Pişmeye yakın, tereyağını ilave edip 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

Sıcakken bir cam tepsiye döşeyin. Oda sıcaklığına geldikten sonra, donup kesilebilir kıvama gelmesi için buzdolabında yaklaşık 40 dakika bekletin. Arzuya göre incir veya kayısı peltesiyle servis edin. Afiyet olsun.



Yorumlar

Popüler Yayınlar