BİR DOSTUN TATLI DÜŞÜ: ELMALI KEK




Günaydın...

Bugünkü tarifimiz bir dostumuzdan. Sevgili Feride Aslı Yaman bizler için çok güzel bir elmalı kek yapıp tarifini Tatlı Düşler için paylaşmak istemiş. Biz de kendisine teşekkür ediyor, tadına da baktığımız bu enfes kekin tarifini sizlere de aktarmak istiyoruz.

Bu arada bir kez daha duyurmak istiyorum. Eğer sizin de çok güvendiğiniz ve diğer insanların da tadına bakmasını istediğiniz Tatlı Düşleriniz varsa, fotoğraflarıyla birlikte bize gönderebilirsiniz.

Mail adresimiz: tatliduslerfiliz@gmail.com





Malzemeler:

* 4 Yumurta
* 1.5 su bardağı şeker
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 kabartma tozu
* 1 vanilya
* 2.5 su bardağı un
*1 adet orta boy elma


Hazırlanışı:

Elma dışında, yukarıdaki malzemelerin hepsini mikserle çırptıktan sonra bir mikseri kenara bırakın.yumurta aklarını bir cimdik tuzla çırpıp kabarttıktan sonra Spatula ile yumurta aklarını yavaş yavaş kek hamuruna aktarıp karıştırın. Akları hamura yedirmeniz gerekiyor. 

Yedirdikten sonra çok beklememek lazım. Çünkü çok beklerseniz hamurdaki kabarcıklar sönmeye başlar.  Hazırladığınız kek hamurunu kalıba boşaltın ama altına yağlı kağıt koymanız lazım. Hamuru kalıba boşalttıktan sonra altını elma dilimleriyle süsleyin ve önceden ısıtılmış 70 derecelik fırına verin. 

Mümkünse fırının altlı üstlü pişirmeye alınmış olması iyi olur. Kesinlikle ilk 25 dakika boyunca fırının kapağını açmayın. Pişip pişmediğini kürdanla kontrol edin, sakın metal kaşık kullanmayın. Pişme süresi yaklaşık 50-55 dakikadır.


Yorumlar

Popüler Yayınlar