DUKAN USULÜ YAŞ PASTA




İyi akşamlar değerli dostlar.

Zayıflamak, bir çok Türk vatandaşının ortak sorunu. Ancak toplumumuzda tatlılara ve tatlı gıdalara olan düşkünlük, zayıflamak için diyet yapanları bile bu tür ürünler satan pastane veya tatlıcılara yönlendiriyor.

Bu yazımda siz değerli okurlarımızın işine yarar düşüncesiyle, zayıflamaya çalışan tanıdıklarınız ya da kendinizin gönül rahatlığıyla tüketebileceği harika bir diyet pasta tarifi hazırladım. Pastamızın adı; DUKAN USULÜ YAŞ PASTA




Tarife geçmeden önce, diyet pasta ve kek imal ederken işinize yarayabilecek bazı püf noktaları verelim;

- Pasta veya kek yaparken beyaz un ve esmer unu karıştırın.

- Tatlandırıcılara dikkat etmelisiniz. Granül tatlandırıcı kullanın yaptığınız pasta veya kekin kalorisini yüzde 40 kadar azaltabilir.

- Light malzemeler kullanmaya özen gösterin; Mesela margarinde. Kek ve pastalarda kalori değerini yükselten asıl öğe yağlardır, yağ oranını azaltarak kalori değerini azaltmak mümkün.

- Çikolata yerine şekersiz çikolata ve taze meyveler tercih etmeye çalışın. Daha sağlıklı ve hafif pasta yapmak istiyorsanız taze meyve kullanmalısınız.

- Pasta ve keklerin içine konulan sıvılardan biri de süttür. Onun da light olmasına özen gösterin.

Peki pastamıza adını veren "Dukan Diyeti" nedir. Gelin ona bakalım;

Dukan diyeti,  adını aldığı Pierre Dukan isimli tıp doktorunun bu yüzyıla damgasını vurduğu yeni bir zayıflama keşfidir.

Detaylar içim aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz;

http://zayiflamaninyontemleri.net/Dukan-Diyeti

Gelelim tarife...



Malzemeleri: 
1 lt kefir
1 yemek kaşığı tatlandırıcı
Yarım çay bardağı süt
Vanilya aroması..
2 yumurta
2 yemek kaşığı tatlandırıcı
4 yemek kaşığı yulaf kepeği
2 yemek kaşığı süttozu
Yarım su bardağı kefir altı suyu
Yarım paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Vanilya aroması
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tatlandırıcı
Nescafe

Yapılışı
Öncelikle 1 litre kefir fırın ısısına uygun bir kapta 100 derece fırında 1 saat bekletilir. Daha sonra süzgeç içine konulan temiz bir bezle 2 saat kadar süzdürülür, süzülen su daha sonra kullanılmak üzere ayrılır. Peynir ise bir kapta 1 gece dinlendirilir. Kefirden elde edilen peynire 1 yemek kaşığı tatlandırıcı, süt ve vanilya aroması eklenerek krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Kek için tüm malzemeler iyice karıştırılarak, orta boy bir kapta mikrodalga fırının en yüksek derecesinde 5-6 dakika pişirilir. Pişen kek ortadan ikiye ayrılır. Üzerine süt, nescafe ve tatlandırıcı karışımı dökülerek kekler ıslatılır. Kek aralarına eşit miktarda krema sürülür. Kalanıyla pastanın etrafı kaplanır ve servis edilir.



Yorumlar

Popüler Yayınlar