KARAMEL LEZZETİNİN ZİRVESİ: KREM KARAMEL




Merhabalar..
Biraz geç oldu ama gün bitmeden size son tarifi yetiştirmek için geçtim klavyenin başına.

Bugün güzel bir tatlı tarifim var. Bu tarifi izninizle, bugün doğum günü olan sevgili adaşım Filiz Demir'e ithaf etmek istiyorum ve geçiyorum tarifime;

Size bugün krem karameli tarif edeceğim..




Malzemeler:

7 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 litre süt

Karamel için
1 su bardağı toz şeker
6 yemek kaşığı su




Hazırlanışı:
Karameli hazırlamak için toz şeker ve suyu yapışmaz yüzeyli bir tavaya alalım. Orta ateşte şeker eriyip rengi hafif koyulaşana kadar pişirip ocaktan alalım. Kaplara eşit olarak paylaştıralım.

Derin bir kaseye yumurtaları kıralım. Toz şekeri ilave edip krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Vanilyayı ekleyelim ve 2 dakika daha çırpalım. Sütü yavaş yavaş çırparak ekleyelim ve 3-4 dakika daha yüksek devirde çırpalım. üzerinde oluşan köpüğü kepçe yardımıyla temizleyelim ve yumurta karışımın karamel kaplarına paylaştıralım.

Kapları bir fırın tepsisine yerleştirelim ve yarısına gelecek şekilde sıcak su ekleyelim.Suya biraz limon sıkarsanız kaplarınızın kararmasını önlemiş olursunuz..

Önceden ısıtılmış 160-170 derecede hafif kızarana kadar yaklaşık 50-60 dakika pişirelim. Fırından çıkaralım ve oda ısısına gelene kadar bekletelim. Bir gece buzdolabında bekletelim. Krem karamel kaplarını servis tabaklarına ters çevirip servis edelim..

Not: krem karameli servis tabağına almadan önce kaplarını sıcak suda biraz bekletirseniz daha kolay çıkar.



Yorumlar

Popüler Yayınlar