PASTA SÜSLEMEDE MEYVELERİN ÖNEMİ




Merhaba.Bu öğlen size tarif vermeyeceğim. Onun yerine arkadaşlarımızın derlediği çok önemli teorik bilgiler içeren bir yazıyı sizlerle paylaşmak istiyorum. İçinizde pasta yapmaya meraklı okurlarımız vardır diye bu yazıyı sizlerle paylaşmak istedim. Son derece önemli ve faydalanabileceğiniz bilgiler var içinde. Konumuz, PASTA SÜSLEMEDE MEYVELERİN ÖNEMİ

Günümüzdeki pasta ustaları çevremizde gördüğümüz her türlü objeyi tasarlayarak pastasını yapabilmektedirler. Bunun için basit süsleme araçlarından ve teknolojinin imkanlarından yararlanılmaktadır.

İyi ve aranılan bir pasta ustası olmak için"pasta süsleme" büyük önem taşır. Kullanılan malzeme ve seçimi de çok önemlidir. Bir ustanın bilmesi gereken ilk şey, ucunda bir duy bulunan sıkma torbasını veya bir kağıt-kalem yapıp içini krema ile doldurup bol bol süsleme yapmaktır.

Pasta süsleme teknikleri, insanların değişik şeyler görme isteği nedeniyle sürekli değişim göstermektedir. Değişik tatlar ve modeller yaratabilen pasta ustaları her zaman aranan ustalar olacaklardır. Çağın değişimine ayak uydurmak, ama bu arada el becerisi ve ustalığımızı ihmal etmemek, ustayı usta yapan sanatı da devam ettirmek gereklidir.



Meyveler renkleri ve tatları ile pastalarla her zaman uyum sağlamışlardır. Kremanın ve pandispanyanın şekerli tadını hafifletirler.

Meyveler şeker ile belli sürelerde kaynatılarak elde edilirler. Meyve şekerlemeleri  parlak ve canlı renklidir. Pasta süslemede renk armonisi oluştururlar. En çok kiraz, incir, portakal, kestane şekerlemesi kullanılır. 

Her mevsim bulunmayan taze gibi kullanmak istediğimiz meyveler dondurularak saklanırlar. Kullanılacağı zaman çözdürülmeden kullanılanılmalıdır. Daha çok kış aylarında bulunmayan vişne, ahududu, böğürtlen gibi meyveler dondurularak saklanır. 



Pastaları taze meyvelerle mevsiminde süslemek vazgeçilmezdir. Özellikle yaş pastalar ve tartlara taze meyve süslemesi yakışır. Sert meyveler (elma gibi) pişirilerek, yumuşak meyveler ise doğrudan çeşitli şekillerde dilimlenerek kullanılırlar. En çok muz, çilek, kivi, incir, üzüm, ananas, tropik meyveler kullanılır. Dilimlendikten sonra kararmamalari ve kurumamaları için üzerine pastacı jölesi sürülür. Pastanın içindeki meyvelerle dışı da süslenir.


Marmeletlar pasta süslemede (rulo pastada) iç gereç olarak, kuru pastalar ve tartlarda dış gereç olarak kullanılır. Tartların üzerindeki meyveleri korumak ve parlatmak amaçlı kayısı marmeladı sürülebilmektedir. Kısacası bütün malzemeleri yakıştığı gibi kullanabilirsiniz.


Yorumlar

Popüler Yayınlar