BU TARİF AĞZINIZI TATLANDIRACAK




Günaydın sevgili dostlar, değerli takipçilerim..

Her ne kadar Pazartesi olsa da, güneşin yüzünü bulutların arasından çıkarıp gösterdiği harika bir gün İstanbul'da ve bu güzel İstanbul gününde hepinize harika, mutlu, başarılı, huzurlu, patlamalardan, saldırılardan, ölümlerden, yaralamalardan uzak, tabi elbette bol kazançlı ve paralı bir hafta diliyorum.

Bugün bir değişiklik yapayım, kek, pasta, kurabiye değil de ağzınızı değişik bir tat ile tatlandırayım istedim ve bir lokum tarifi vereyim dedim. Benim de yapmayı çok sevdiğim ve oğluşuıma zaman zaman yaptığım bir lokumu tarif edeceğim: PORTAKAL KOKULU LOKUM

Haydi gelsin tarifimiz öyleyse;



Malzemeler:
*  2 yemek kaşığı toz jelatin
*  3-5 yemek kaşığı soğuk su
*  125 ml su
*  200 gram şeker
*  1 portakal kabuk rendesi
*  1 limon kabuk rendesi
*  2 yemek kaşığı süzülmüş vişne veya çilek reçeli
*  3 yemek kaşığı portakal suyu
*  6-8 yemek kasığı limon suyu
*  1-2-3 damla gıda boyası




Hazırlanışı:
Jelatini 3-5 yemek kaşığı suya koyun (10 dakika). 125 ml suyu, şekeri, limon ve portakal kabuğu rendelerini ocağa koyun. Kaynayınca jelatini ekleyin ve 15 dakika daha altını kısın kaynasın. Ocaktan alın ve içine süzülmüş reçeli, portakal ve limon sularını, gıda boyasını koyun.

Hazırladığımız karışımı içi ıslatılmış bir kaba yerleştirin ve soğuması için buzdolabına koyun.Sertleşince kare kare kesip bol pudra şekerine bulayın.


Yorumlar

Popüler Yayınlar