HEM GÖRÜNTÜSÜ HEM TADI MUHTEŞEM: PRENSES PASTASI




Merhaba..
Kah çok bilinen tatlı ve pastalar, kah yöresel lezzetler kah dünyadan unlu mamul ürünleriyle karşınızda olmaya devam ediyoruz.

Sizi bu soğuk kış gününde sıcak bir yerlere götürmek isterdim. Ama biraz marjinal olalım dedim ve 'çivi çiviyi söker' misali çok soğuk bir ülkeye uzanalım istedim. İstikametimiz; İsveç. İsveç'ten prenseslerin ağzına layık bir pasta tarifi vereceğim sizlere: İsmiyle müsemma PRENSES PASTASI (Prinsesstårta)



Bu pasta-turta arası unlu mamulü şöyle bir araştırdım. Yapmaya üşenenler İKEA'larda bulabiliyormuş.Görüntüsü çok güzel. Eğer tarife birebir uyarsanız, yeşil ve pürüzsüz bir zemini oluyor ve bu da pastaya iştah açıcı bir görüntü veriyor. Hele üzerine bir tane de güş bırakırsanız, daha tadına bakmadan, yemiş kadar mutlu oluyorsunuz.

Bu lezzetli İsveç pastası ülkesinde çok seviliyor. Özel gün, kutlama ve düğünlerin vazgeçilmez lezzetlerinden biri imiş. Çok hafif ve lezzetli olduğuna garanti veriyorlar. İsveç'te anlatılan bir hikayesi de var ama şimdi burada uzun uzun anlatmayayım. Google amcaya "Jenny Åkerström " yazınca pastanın hikayesini de bulmanız mümkün.

Kısa bir bilgiden sonra gelelim tarifine.



Malzemeler

4 yumurta
1 su bardağı [200 ml] şeker
0,5 su bardağı [100 ml] un
0,5 su bardağı [100 ml] nişasta (ben patates nişastası kullandım)
1 paket kabartma tozu

Dolgusu için:
2 yemek kaşığı marmelat (frambuazlı veya çilekli olabilir)
1 su bardağı [200 ml] vanilya sosu (pasta kreması)
1 paket krema
1 paket vanilya şekeri

Üzeri için:

300 gr badem ezmesi (marzipan)
pudra şekeri
renklendirmek için gıda boyası veya reçel



Hazırlanışı: 

Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın. Unu, nişastayı ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırıp, yumurta-şeker karışımına ekleyin ve karıştırın. Elde edilen karışımı yuvarlak bir kek kalıbına dökün. Fırının alt kısmında 40 dakika pişirin.

Sonra kremayı çırpın. Vanilya sosunu ve vanilya şekerini krema ile karıştırın.Fırından çıkmış ve soğumuş pastayı üçe bölün. İlk iki katı eşit, 3. katı daha ince olacak şekilde kesin.

İlk kata marmelat koyacaksınız. Elinizdeki marmelatı iyice sürünüz. İkinci katına da krema dolgusu yapın. Kremayı o kata yayın. Pastanın şeklini ayarlamak için orta kısmına kremayı biraz fazla koyunuz. Son ince katı da üstüne koyup kalan kremayı üstüne ve kenarlarına yayınız.

Badem ezmesini isteğe göre renklendirin. Oklavayla pastayı kaplayacak kadar açın ve ezmeyi pastanın üstüne yerleştirin. En son pudra şekerini üzerine serpin. Pastanız hazır. Afiyet olsun..




Yorumlar

Popüler Yayınlar