GELENEKSEL KURABİYEMİZ: "ACIBADEM"




Geldik günün ikinci tarifine. Bu tarifimzde ülkemizde çok sevilen bir kurabiyeyi tarif edeceğiz: "Acıbadem kurabiyesi"

Acıbadem kurabiyesi, geleneksel Türk bisküvisidir. Badem, şeker ve yumurta beyazı ile yapılır. Geleneksel tarife göre üstünde bir adet acı badem bulunur, ismi de buradan gelmektedir. 

Acıbadem her zaman bulunamadığı için onun yerine badem özü kullanılır. Bu bisküviler Türkiye'de hemen hemen tüm fırınlarda satılmaktadır. Ayrıca evlerde de yaygın şekilde yapılır.



Malzemeler :
• 250 g toz badem içi
• 250 g pudra şeker
• 4 adet yumurta akı
• 10 adet acı badem veya esansı
• 1 adet yağlı kâğıt (parşömen)



Yapılışı:

Toz badem içi, pudra şeker ve yumurta aklarını bir kabın içerisinde 25-30 dakika iyice  karıştırınız. Kıvamı yayılmayacak bir koyulukta olmalıdır.  Karışımı tepsiye yayılmış ve yağlanmış kağıdın üzerine bir kaşıkla iki ceviz  büyüklüğünde ve üçer parmak ara ile düzgünce koyunuz.  

Üzerlerine kabukları soyulmuş bütün acı badem yapıştırınız. Çok hafif ısılı fırında ve kapağını sık sık açmadan (kabarmasına engel olmamak için) koyu pembe renkte ve kuruyuncaya kadar pişiriniz


Yorumlar

Popüler Yayınlar