İSMİ İLGİNÇ KENDİ LEZZETLİ: İMAM SARIĞI TATLISI




İlginç ismiyle dikkat çeken imam sarığı tatlısı, kek ve kremanın Hindistan cevizi ile buluşma anındaki lezzetin vücut bulmuş şeklidir. İsmi akıllarda değişik çağrışımlarda bulunsa da, bu tatlıya şeklinden dolayı imam sarığı adı verilmiştir.   

Yapımı biraz zahmetli olan bu tatlıyı yaparken keki için ayrı malzeme kullanarak pişirmeniz ve sonrasında kremasını hazırlamanız gerekiyor. Hazır çikolata sosu da kullanabileceğiniz tatlıyı her yerde bulmak zor.



İmam sarığı tatlısı çok lezzetli bir tatlı olup, çikolatadan hoşlanmayan insanlara bile doyumsuz lezzetler yaşatır.  Bu eşsiz tatlının üzerindeki Hindistan cevizi taneleri farklı bir konsept oluşturuyor. İmam sarığı tatlısı görüntüsü itibariyle özel günlerinizde tercih edebileceğiniz farklı bir lezzettir ve insanlarda merak uyandıran bir tatlı olarak karşımıza çıkmaktadır.

İmam sarığı tatlısını hazırlarken yapmanız gerekenlerden biri keki için kullandığınız malzemelerin tam bir kek kıvamı oluşturmasıdır.Ancak bu şekilde yumuşak bir kek elde edebilirsiniz.Aynı zamanda kek harcına birkaç damla katacağınız süt kekinizin daha yumuşak ve kabarık olmasını sağlayacaktır.
İmam sarığı tatlısının yapımında dikkat edilecek bir başka husus ise Hindistan cevizinin taze olmasıdır.Her Hindistan cevizi aynı aroma ve tatta olmamaktadır bu nedenle Hindistan cevizi tozu satın alırken tarihine bakarak taze olanları tercih ederseniz daha aromatik tatlar elde edebilirsiniz.



Malzemeler:  
*4 adet yumurta, 
*1 su bardağı ile toz şeker,  
*1 su bardağında un, 
*yarım paket kabartma tozu, 
*1 paket vanilya, 
*3 çorba kaşığı ile kakao, 
*3 çorba kaşığı ile su

Kreması için
*3 su bardağında süt, 
*1,5 çorba kaşığı ile un, 
*1 çorba kaşığı ile nişasta, 
*yarım su bardağında toz şeker, 
*1 tane yumurtanın sarısı, 
*1 paket vanilya

Üzeri için:  
*100gr. kadar bitter çikolata,

Kenarları için
*2 paket hindistancevizi, 
*yağlı Kağıt ( fırın tepsisi için )



Yapılışı:
Yumurtanın sarısını bir kaba alıp üzerine 1 su bardak şekeri ekleyip iyice çırpıyoruz. Ardından 1 su bardağı unu , yarım paket kabartma tozunu , 1 paket vanilyayı , 3 çorba kaşığı kakaoyu ve 3 çorba kaşığı suyu kaba ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.

Fırıımızın tepsisine yağlı kağıt koyuyoruz , ardından hazırladığımız kek hamurunu iyice yayarak tepsiye boşaltıyoruz. 170 derecede önceden ısıttığımız fırında 15 dk pişiriyoruz. Keki fırından alıp soğuması için bekletiyoruz.

Kekimiz soğuduktan sonra su bardağını ıslatıp bardağı kullanarak yuvarlaklar halinde kesiyoruz. Kreması için ; 3 su bardak sütü , 1,5 çorba kaşığı ile unu , 1 çorba kaşığı ile nişastayı , yarım su bardağında toz şekeri , 1 yumurta sarısını ve 1 paket vanilyayı tencereye ekleyip pişiriyoruz.
Daireler şeklinde kestiğimiz parçaların üzerine 1 er kaşık kerama koyuyoruz , kenarlarınada krema sürüyoruz ardından hindistan cevizine buluyoruz keki.


Tüm kek parçalarına benmari şeklinde eritip elde ettiğimiz çikolatadan birer kaşık koyuyoruz. Çikolatanın dışarı taşmamasına dikkat edin. Afiyet olsun...


Yorumlar

Popüler Yayınlar