DOWN SENDROMLU KIZIN KURABİYE AŞKI




ABD’nin Boston kentinde yaşayan 26 yaşındaki Down Sendromlu Collette Divitto'nun kurabiye aşkı kendisini fırıncı yaptı. Genç kızın fırıncılık mesleğindeki başarısı ise görenleri kendine hayran bırakıyor.

Colette Divitto, 26 yıl önce Down Sendromlu olarak doğdu. Zorlu bir çocukluk dönemi geçirdi. Ergenliğe girdikten sonra kurabiye pişirmeye merak sardı. Mutfağa girip annesine yardım etmeyi, ailesine kek ve kurabiye hazırlamayı çok seviyordu. Bu tutkusu zamanla aşka dönüştü. En büyük hayali kurabiye satan bir dükkan açmaktı.



Colette işe sipariş üzerine kurabiye üretip satmakla başladı. Ancak işleri uzun süre istediği gibi gitmedi. Bu arada lisedeyken aşçılık dersi almaya başladı ve fırıncılıktaki başarısını perçinledi.

Lise bittikten ve Güney Carolina’daki Clemson Üniversitesi Yaşam Programı’ndan  mezun olduktan sonra Boston’a taşındı ve iş başvurusu yapmaya başladı. Ancak çaldığı her kapı yüzüne kapandı. Bunun üzerine annesi Rosemary Alfredo ile konuştu ve beraber bir fırın açmaya karar verdiler.



Burada da uzun süre sıkıntı yaşayan Colette Divitto, basının kendisini farketmesi ve haber yapmasıyla kısa sürede tanındı. İşleri bir anda yoluna giren Colette, şimdi kurduğu şirkette annesi ve kızkardeşiyle çalışıyor ve internet aracılığıyla dünyanın her yerinden sipariş alıyor.

Yakaladığı başarıdan memnun olan genç kız, “Bütün rüyalarım gerçek oldu” diyor.

KAYNAK: GIDAVİZYON.COM






Yorumlar

Popüler Yayınlar