BALKAN MUTFAĞINDAN TATLI BİR DÜŞ: KOZACKE KAPİCE




Merhaba..

Size bu kez Balkan Mutfağından bir lezzetle merhaba diyorum. Birazdan sizleri harika bir tatlıyla buluşturacağım. Ama önce Balkanlar'dan bahsetmek istiyorum.

Biz o coğrafyayı hep "Ülkemize soğuk hava gönderen" bir bölge olarak bildik, tanıdık. Ama şunun da bilinmesi gerekiyor ki Balkanlar adeta bir dünya cenneti. Her tarafı çok güzel bir memleket. Doğal olarak mutfak bakımından da zengin bir bölge Balkanlar.

Bir dönem Türk topraklarının bir parçası olan Balkanlar'ın mutfağı Türk mutfağıyla da benzerlik göstermekte olup,  Akdeniz mutfağından da etkilenmiştir.

Balkan yemek kültürü Türk, Yunan, İtalyan, Avusturyalı, Macar ve yerel yemek ve pişirme kültürlerinin karışımıdır.

Gelelim tatlımıza. Tatlımızın adı: KOZACKE KAPİCE

Tatlımız az malzeme gerektiren, yapımı kolay ama çok lezzetli bir tatlı.



Malzemeler:

4 yumurta
4 fıncan seker
4 fıncan un
1 kabartma tozu
1 vanilya

Üzeri için:
paket cikolatalı puding
3 bardak süt
200 gr hindistan cevizi



Hazırlanışı:

Kek için önce yumurta ve seker kopuk kopuk olana kadar bir kapta çırpılır un ve kabartma tozu eklenir en son vanilya eklendikten sonra çırpılır. Orta boy yağlanmış unlanmış bir tepsiye kek harcı dökülür..180 derece fırında 25 dk kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır..ayrı bir yerde sütle çikolatalı puding kaynatılır soğumaya bırakılır. Soğuyan kek cay bardağıyla küçük yuvarlaklar kesilir. Önce pudinge sora Hindistan cevizine bulanır..

Tatlınız servise hazırdır.


Yorumlar

Popüler Yayınlar