DÜNYADAN TATLI TARİFLERİ-1 : TATLI PATATES KEKİ




Benim için uzuuuun sayılabilecek bir aradan sonra tekrar merhaba sevgili dostlar..

Yoğunluğu biraz hafifletip geçtim klavye başına..Size yine güzel bir tarif vermek istiyorum..

Sizer için zaman zaman dünyanın çeşitli bölgelerinden tatlı, kurabiye ve pasta tariflerini araştırıyor ve bunlardan Türk damak zevkine en uygun olanların tarifini sunmaya çalışıyoruz. 

Bu paylaşımımızı hazırlamadan önce de farklı ülkelerden birbirinden lezzetli kek ve pastaları araştırdık ve kolaylıkla yapabileceğiniz farklı lezzetleri derledik. Bunları sırayla vereceğiz..

Hemen hatırlatayım. Aşağıda okuyacağınız tarifler 1 kalıp kek içindir. Kaç tane yapacaksanız malzemelerinizi ona göre hazırlamanız gerekmektedir.

İşte ilk tarifimiz; TATLI PATATES KEKİ



Malzemeler:
1 su bardağı tereyağı
 2 su bardağı şeker
 2 su bardağı pişmiş ve püre haline getirilmiş tatlı patates
 1 çay kaşığı vanilya  
 4 yumurta
 3 su bardağı un
 2 çay kaşığı kabartma tozu
 1 çay kaşığı tarçın
 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
 1/2 çay kaşığı öğütülmüş hindistan cevizi
 1/4 çay kaşığı tuz
  1 su bardağı pudra şekeri  
 5 çay kaşığı portakal suyu
 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu  



Yapılışı:
Fırını 350 derece de ısıtın. Yağ ve un bir kap içinde yoğurun.  İçine, kabartma tozu, tarçın, kabartma tozu, hindistan cevizi ekleyip karıştırın ve bir kenara koyun.

Büyük bir karıştırma kabına, yeteri kadar tereyağı  koyun ve eritin. İçine şeker koyup karıştırın. Şeker karamel haline geldikten sonra içine tatlı patates püresi ve vanilyayı ekleyin.  Tüm bu malzemeler iyice karışana kadar çırpın. Elinizdeki yumurtaları, iyice karışana kadar birer birer kırmanız gerekmekte. Daha sonra bu patates karışımına bir tarafa ayırdığınız un karışımını ekleyin ve iyice çırpın.

Hazırladığını bu karışımı kek kalıbına dökün ve fırına atın. Keki daha önce 350 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 1 saat 20 dakika pişirin . Kek piştikten sonra çıkarın ve 20 dakika soğumaya bırakın. Soğuyan keki daha sonra kalıptan çıkarın.




Yorumlar

Popüler Yayınlar