ATALARIMIZDAN YADİGAR BİR LEZZET: KARANFİLLİ UN KURABİYESİ




Merhaba...

Günün üçüncü tarifiyle karşınızdayız. Bu kez çooook eski, bir çoğumuzun çok beğenerek tükettiği bir lezzeti size hatırlatmak istiyorum: KARANFİLLİ UN KURABİYESİ

Un kurabiyesini milletçe çok seviyoruz zaten. Hem evlerde yapılıyor hem pastanelerde. Hatta son zamanlarda daha da profesyonelleşti ve sadece un kurabiyesi yapıp, bunları paketleyerek ulusal marketler zincirlerine dağıtan üreticiler var.

Ama elbette en güzeli yine kendi evimizde, kendi el emeğimiz göz nurumuzla yaptıklarımız.

O halde gelin yapmaya başlayalım.



Malzemeleri:
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
Birer tutam tuz ve toz karanfil
150 gram ceviz, aldığı kadar un

Üzerine batırmak için: karanfil.



Yapılışı:
Tereyağı ve pudraşekerini derin bir kapta krema haline gelene kadar yaklaşık 15-20 dakika karıştırın. İçine toz karanfil, ince dövülmüş ceviz ve tuz katın. Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun.

Hamurdan parçalar koparın ve 5 cm çapında uzun rulolar yapın. Baklava dilimi şeklinde kesin ve bıçağın ters tarafı ile üzerine çizgiler atın. Ortasına karanfil batırıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.



Yorumlar

Popüler Yayınlar