DİYABET HASTALARI İÇİN ÜZÜMLÜ YULAFLI KURABİYE






Merhaba...Günü tarifsiz geçmeyelim diye gece yarısı oturup bu yazıyı yazayım dedim. Ama bu tarif sıradan bir tarif olmayacak. Bu tarifte diyabet hastalığına karşı, tatlandırıcıyla yapılmış güzel bir kurabiye tarif edeceğim size.. Ama önce diyabet nedir kısaca ondan bahsedeyim..


Diabetes Mellitus (DM), pankreasın yeterli insulin üretememesi veya vücudun ürettiği insülini etkili bir şekilde kullanamaması sonucu oluşan ömür boyu devam eden kronik ve insülin üreten hücrelerin azalması ile devam eden bir hastalıktır.

Diyabet hastalarında depresyon, yaygın anksiyete, yeme bozuklukları, şizofreni, demans ve cinsel işlev bozuklukları görülüyor.

Diyabet hastaları genellikle erken ölüm korkuları yaşayabiliyorlar. Sürekli şeker düzeyinin normalde tutulması gerekliliği, hayat düzeninin farklı oluşu, sık ve zamanında yemek gerekmesi kişiyi sıkıntıya sokuyor.

Diyabetle ilgili anlatılacak çok şey var ama sitemiz bunları detaylı yazmaya uygun değil.

Gelelim diyabet hastalarının rahatlıkla yiyebileceği o tarife



Malzemeler
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
250 gram tereyağı
1 su bardağı tatlandırıcı
1 yemek kaşığı pekmez
2 yumurta
1 paket vanilya
3 su bardağı yulaf ezmesi (250gr)
1 su bardağı kuru üzüm (165 gr)(isteğe göre)



Yapılışı
Fırın 180°C ısıtılır. Ayrı bir kapta un, karbonat ve tarçın karıştırılır ve bekletilir. Oda sıcaklığında
bekletilmiş tereyağı mikserle çırpılıp yumuşatılır ve tatlandırıcı konulup orta hızda krema haline
getirilir.

Yumurtalar, pekmez ve vanilya eklenip karışıncaya kadar çırpılır. Yavaşça ayrı kaptaki unlu
karışım eklenir ve karıştırılır. Kuru üzümler ve yulaf ezmesi eklenir. Yemek kaşığı ile kaşık kaşık hafifçeyağlanmış tepsiye hamur aktarılır. Önceden ısıtılmış fırında 180°C’de 10-12 dakika veya hafifçe kızarıncaya kadar fırınlanır.


Yorumlar

Popüler Yayınlar