DOĞU KARADENİZ'İN MUHALLEBİSİ: PEPEÇURA




Merhaba değerli blog takipçilerim. Bu kez size adı çok fazla duyulmamış, ama Karadeniz'de çok sevilen bir tatlıyı tarif edeceğim: 'Pepeçura'

Dediğim gibi, Pepeçura Karadeniz'de severek tüketilen bir tatlı. Ama bölgede farklı farklı adlarla tanınıyor. Pepeçura'ya çoğu yerde 'Rize Muhallebisi' de deniliyor. En büyük özelliği sadece o bölgede yetişen kalın kabuklu siyah üzümden yapılması.

Sözü fazla uzatmayalım ve hemen tarifine geçelim:



Malzemeler: 
*1 kg siyah üzüm, 
*6 su bardağı su, 
*1 su bardağı toz şeker, 
*1 çay bardağı mısır nişastası.




Hazırlanışı: Siyah üzümü iyice yıkayın. Suyla birlikte bir tencerede kaynatın. Toz şekeri ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Süzgece alıp elinizle bastırarak suyunu süzün. üzüm suyundan 1 su bardağı ayırıp nişastayla birlikte karıştırın. Pürüzsüz hale getirin. 

Kalan üzüm suyuna ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Küçük kaselere ya da kalıplara sıcak olarak paylaştırın. Buzdolabında iyice soğutup katılaşınca servis tabağına ters çevirin. üzümlerle süsleyip servis yapın.




Yorumlar

Popüler Yayınlar