KASTAMONU'DAN MÜKEMMEL BİR TATLI



Merhaba..

Bugün yine memleketime gideceğiz. Lezzeti kadar görüntüsü de çok güzel olan bir yöresel tatlımızı tarif edeceğim sizlere..

Bu tarif daha önce defalarca ulusal basındaki yemek programlarına da konu olan ünlü bir tatlı: KASTAMONU CEVİZLİ GÜL TATLISI

Malzemelerini vererek başlayalım isterseniz;



1 su bardağı ceviz.
4 su bardağı un.
1 tatlı kaşığı sirke.
1 paket kabartma tozu.
1 paket vanilya.
1 çay bardağı sıvıyağ.
250 g tereyağı

Şerbeti için:

4 su bardağı toz şeker.
4,5 bardak su.
1 çay kaşığı limon suyu.



Hazırlanışı:

İlk olarak tereyağını tavada eritip yoğurma kabına alın. Üzerine sıvı yağ ve sirke ilave edip bütün sıvıları çırpın. Kabartma tozu, vanilya ve un ilave ederek kulak memesinden biraz yumuşak hamur yoğurun.

Hamuru merdane ile 1 santim kalınlığında açın. Su bardağı ile yuvarlak kesin. Etrafındaki hamurları tekrar toplayarak açabilirsiniz.

Ardından kesileri yuvarlak uçlarından üst üste koyun ve rulo şeklinde sararak ortadan bıçakla kesin. Gül şeklimiz oluştu.

Üzerine ceviz tanesi koyarak tepsiye dizin ve 170 derecede fırına verin.

Öte yandan toz şeker, su ve limon ile şerbeti kaynatıp soğumaya bırakın. Tatlı fırından çıkıp biraz ılıyınca ılık olan şerbeti dökün. Tatlımız hazır.



Yorumlar

Popüler Yayınlar