İLGİNÇ İSİMLİ BİR TATLI: CENNET ÇAMURU




Merhaba..

Yine bir tatlı tarifiyle birlikteyiz. Bu tatlımızın tadı gerçekten de enfes. Ama ilginç olanı adı: CENNET ÇAMURU.

Bu tatlı Kilis ve Hatay'da yapılıyor. Dolayısıyla Hatay ve Kilis usulü olarak 2 çeşitte yapılan tatlıların farkı ise üzerine konulan kaymak. Hatay usulünde kaymak kullanılmıyor.

Size ben Kilis usulü Cennet Çamuru tatlısını tarif edeceğim. Bu tatlının üzerine muz da koyabiliyorsunuz ama biz koymayacağız.

Gelelim tarifine. Ama öncelikle belirteyim. Bu tatlının malzemesi çok az. Yaparken mutfağınız darmadağın olmayacak. Hepi topu (Bu ifadeyi kullanmayı pek fazla sevmem ama yeri geldi madem kullanalım) 5-6 çeşit malzemeyle yapılıyor.



Malzemeler:

1 kilo künefelik kadayıf
300 gram tereyağı


Şerbeti için:

4 su bardağı şeker.
2 bardak su.

Üzeri için:

1 kilo kaymak
300 gram fıstık



Hazırlanışı:

Önce suyu ve şekerin yarısını kaynatarak şerbeti hazırlayın. Şerbeti soğuması için kenara bırakın.

Daha sonra bir tepsiye kadayıfları koyun ve elinizle tamamına yayın. Ardından tereyağını kadayıflarla buluşturup iyice yedirin. Kadayıfları 15 dakika kısık ateşte ateşte kavurun. Üzerine şerbetten kalan 2 bardak şekeri boşaltıp karıştırın.

Kavurma işleminin sonlarına doğru üzerine şerbeti dökün. Daha sonra da fıstık ekleyip iyice karıştırın. Bir süre soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kadayıfın üzerini düzleştirip kaymakla süsleyin. Önceden ısıttığınız fırında 10 dakika bekletip çıkarın.(İsteğe göre kaymakların üzerini tarçınla süsleyebilirsiniz)

Cennet çamurumuz hazır. Afiyet olsun.



Yorumlar

Popüler Yayınlar