YOĞURDUN İRMİKLE HARİKA UYUMU: YOĞURT TATLISI




Ve evet...Bir hafta sonu tatilini daha geride bıraktık. İstanbul'da güzel ve güneşli bir Pazar günüydü. Ben çıkamadım. Bütün gün evde oturup kurabiye yaptım. O kurabiyelerin fotoğraflarını ilerleyen günlerde sizinle paylaşacağım ve tarifini vereceğim. Ama günün bu son tarifinde değişik bir tatlıyla sizlerle olacağım: YOĞURT TATLISI.

Her zamanki gibi önce malzemeleri vereyim. Bakalım bu enfes tatlıyı yapabilmek için bize neler lazım olacak.

                             

Malzemeler:

Hamuru için;
* 400 g yoğurt
* 600 g (3 ¼ su bardağı) irmik
* 6 adet yumurta
* 125 g ( ½ su bardağı) toz şeker
* 125 g (1 su bardağı) un
* 40 g ( 2 tepeleme çorba kaşığı ) buğday nişastası
* 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
* 1 paket vanilya

Şurubu için;
* 450 g (1 4/5 su bardağı) toz şeker
* 750 ml (3 su bardağı) su
* ½ adet limon suyu



Yapılışı:

* Fırın 180º C’ de ısıtılır.
* Yoğurdu ısıtmak için benmari kabı ya da iç içe iki tencere kullanılacaksa
büyük tencerenin ¼’ ü su ile doldurulur.
* Ateşe oturtularak 1 taşım kaynatıldıktan sonra ateş kısılır.
* Diğer küçük kabı büyük tencerenin içine yerleştirdikten sonra yoğurt
koyulur.
* Yoğurt karıştırılarak ılıması sağlanır.
*Yoğurt ılıdıktan sonra üstteki yoğurt kabı ateşten alınarak içine irmik yedirilir.
* Ateşteki tencerenin üzerine temiz bir kap daha yerleştirilerek yumurta ve şeker koyu kıvama gelene kadar çırpılır.
*Çırpılmış yumurtaya önce irmik yoğurt karışımı sonra da un ve nişasta eklenir.
* Fazla karıştırmadan yağlanmış fırın tepsisine boşaltılır.
* Sıcak fırında 40 dakika pişirilir.
* Bu arada şeker, su ve limon suyu bir taşım kaynatıldıktan sonra altı kısılır.
*4-5 dakika daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınarak ılımaya bırakılır.
* Fırından çıkan tatlının üzerine ılık şurup dökülerek soğuyuncaya kadar tepside dinlendirilir.
*Üzeri hindistan cevizi, kıyılmış fındık, fıstık, ceviz ile süslenir.

* Dilimlenerek servis yapılır


Yorumlar

Popüler Yayınlar