DOĞU KARADENİZ'İN MUHALLEBİSİ: PEPEÇURA
Merhaba değerli blog takipçilerim. Bu kez size adı çok fazla duyulmamış, ama Karadeniz'de çok sevilen bir tatlıyı tarif edeceğim: 'Pepeçura'
Dediğim gibi, Pepeçura Karadeniz'de severek tüketilen bir tatlı. Ama bölgede farklı farklı adlarla tanınıyor. Pepeçura'ya çoğu yerde 'Rize Muhallebisi' de deniliyor. En büyük özelliği sadece o bölgede yetişen kalın kabuklu siyah üzümden yapılması.
Sözü fazla uzatmayalım ve hemen tarifine geçelim:
Malzemeler:
*1 kg siyah üzüm,
*6 su bardağı su,
*1 su bardağı toz
şeker,
*1 çay bardağı mısır nişastası.
Hazırlanışı: Siyah üzümü iyice yıkayın. Suyla birlikte bir
tencerede kaynatın. Toz şekeri ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Süzgece alıp
elinizle bastırarak suyunu süzün. üzüm suyundan 1 su bardağı ayırıp nişastayla
birlikte karıştırın. Pürüzsüz hale getirin.
Kalan üzüm suyuna ekleyip sürekli
karıştırarak pişirin. Küçük kaselere ya da kalıplara sıcak olarak paylaştırın.
Buzdolabında iyice soğutup katılaşınca servis tabağına ters çevirin. üzümlerle
süsleyip servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder