İTALYANLAR'IN GÖZDE TATLISI: PANNA COTTA
Sizleri bu sayfadan sadece ülkemizden değil, dünyanın her yerinden tatlı düşlerle tanıştırmaya çalışıyoruz. İnanın bunun için ben ve yabancı dili iyi olan arkadaşlarım yoğun çaba sarfediyor.
Sizlere dünya tatlı ve kurabiyeleri tarif etmek için ezbere çalışmıyor, önemli kaynakları takip ediyoruz. Önemli aşçılarla, pastacı ve unlu mamul ustasıyla mail ortamında yazışıp tarif istiyoruz. Her hafta yüzlerce yabancı gazete, dergi, bilimsel yayın, internet sitesi ve blog takip ediyoruz. TV yayınları ve varsa belgeselleri izlemeye çalışıyoruz. İnanın çok ama çok yoruluyoruz.
Ama sonuçta ortaya çok güzel tarifler çıkıyor ve bu da bize bütün yorgunluğumuzu unutturuyor.
İşte bu araştırmalarımızdan birinde güzel bir İtalyan tatlısına denk geldik ve bu lezzeti sizlerle tanıştırmak istedik: Panna Cotta...
Panna Cotta, İtalyan mutfağının en sevilen tatlılarından
biri. Yapımı çok zor değil. Panna Cotta’nın, karamelli, çikolatalı,
vişneli olmak üzere farklı farklı çeşitleri var.
Malzemeleri :
*1 tatlı kaşığı toz jelatin,
*Yarım çay bardağı süt,
*1.5 su bardağı krema,
* 3 yemek kaşığı toz şeker,
*1 paket vanilya
Hazırlanışı: Kolayca uygulanabilen tatlı tarifleri
arasında üst sıralarda. Küçük bir bardakta sütün üzerine jelatini ekleyip
karıştırın ve 2-3 dakika bekleyin. Sos tenceresinin içerisine krema ve toz
şekeri alıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Küçük baloncuklar çıkmaya başlayınca
jelatinli sütü yavaşça ekleyin. Vanilya ilave edip karıştırın.
Karışımı suyla ıslatılmış kalıplara paylaştırın. Oda
sıcaklığına geldiğinde üzerini örterek buzdolabına alın. En az 2-3 saat
bekletin. Tatlının kalıplardan rahat
çıkması için, servisten önce içi sıcak su dolu bir kasenin içine yerleştirin.
Ters çevirip taze meyvelerle servis yapın.
Panna cotta artık hazır, afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder