PEKMEZ SEVMİYORSANIZ BİR DE BUNU DENEYİN
Merhaba..Günün ikinci tarifiyle birlikteyiz. Değişik bir tatlı daha deneyeceğiz bugün. Değişik diyorum çünkü bunu her yerde bulmanız mümkün değil. Bildiğim kadarıyla Sivas, Yozgat, Tokat, Çorum, Kars gibi daha çok Orta ve Doğu Anadolu'da yapılan ve bazı yerlerde "Haside", bazı yerlerde "Aside" bazı yerlerde de "Hasuda" adıyla bilinen bir pekmez tatlısını tanıtacağım size. Biz ona Haside diyeceğiz
Pekmez, tereyağı, nişasta ceviz, nar ve elma ile yapılan Haside tatlısı, özellikle kışın daha çok sevilen, daha çok tüketilen bir tatlı. Çünkü Haside, yenildiği zaman insanın içini ısıtıyor ve kendine getiriyor. Ayrıca tam bir enerji kaynağı. Yiyen yerinde duramıyor.
Size bugün anlatacağım çeşidi en sade olanı. Ama isterseniz yukarıda anlattığım gibi ceviz, elma ve nar katabilirsiniz. Gelelim tarife;
Malzemeler:
*150 gram
tereyağı,
*4 yemek kaşığı un,
*1 su bardağı pekmez,
*50 gram hindistancevizi
Hazırlanışı: Tereyağını bir tavada eritip unu katın. Kısık ateşte
10 dakika kavurun. Daha sonra pekmez ve 1 su bardağı su katıp iyice karıştırın
ve ateşten alın. Haside’yi soğumadan kaselere bölüştürün. Üzerine
hindistancevizi serpin ve servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder