PASTA SÜSLEMEDE MEYVELERİN ÖNEMİ
Merhaba.Bu öğlen size tarif vermeyeceğim. Onun yerine arkadaşlarımızın derlediği çok önemli teorik bilgiler içeren bir yazıyı sizlerle paylaşmak istiyorum. İçinizde pasta yapmaya meraklı okurlarımız vardır diye bu yazıyı sizlerle paylaşmak istedim. Son derece önemli ve faydalanabileceğiniz bilgiler var içinde. Konumuz, PASTA SÜSLEMEDE MEYVELERİN ÖNEMİ
Günümüzdeki pasta ustaları
çevremizde gördüğümüz her türlü objeyi tasarlayarak pastasını
yapabilmektedirler. Bunun için basit süsleme araçlarından ve teknolojinin
imkanlarından yararlanılmaktadır.
İyi ve aranılan bir pasta ustası olmak
için"pasta süsleme" büyük önem taşır. Kullanılan malzeme ve seçimi de
çok önemlidir. Bir ustanın bilmesi gereken ilk şey, ucunda bir duy bulunan
sıkma torbasını veya bir kağıt-kalem yapıp içini krema ile doldurup bol bol
süsleme yapmaktır.
Pasta süsleme teknikleri, insanların
değişik şeyler görme isteği nedeniyle sürekli değişim göstermektedir. Değişik
tatlar ve modeller yaratabilen pasta ustaları her zaman aranan ustalar
olacaklardır. Çağın değişimine ayak uydurmak, ama bu arada el becerisi ve
ustalığımızı ihmal etmemek, ustayı usta yapan sanatı da devam ettirmek
gereklidir.
Meyveler renkleri ve tatları ile
pastalarla her zaman uyum sağlamışlardır. Kremanın ve pandispanyanın şekerli
tadını hafifletirler.
Meyveler şeker ile belli sürelerde
kaynatılarak elde edilirler. Meyve şekerlemeleri parlak ve canlı renklidir. Pasta süslemede
renk armonisi oluştururlar. En çok kiraz, incir, portakal, kestane şekerlemesi kullanılır.
Her mevsim bulunmayan taze gibi kullanmak
istediğimiz meyveler dondurularak saklanırlar. Kullanılacağı zaman
çözdürülmeden kullanılanılmalıdır. Daha çok kış aylarında bulunmayan vişne,
ahududu, böğürtlen gibi meyveler dondurularak saklanır.
Pastaları taze meyvelerle mevsiminde
süslemek vazgeçilmezdir. Özellikle yaş pastalar ve tartlara taze meyve
süslemesi yakışır. Sert meyveler (elma gibi) pişirilerek, yumuşak meyveler ise
doğrudan çeşitli şekillerde dilimlenerek kullanılırlar. En çok muz, çilek,
kivi, incir, üzüm, ananas, tropik meyveler kullanılır. Dilimlendikten sonra
kararmamalari ve kurumamaları için üzerine pastacı jölesi sürülür. Pastanın
içindeki meyvelerle dışı da süslenir.
Marmeletlar pasta süslemede (rulo
pastada) iç gereç olarak, kuru pastalar ve tartlarda dış gereç olarak kullanılır. Tartların üzerindeki meyveleri korumak ve parlatmak amaçlı
kayısı marmeladı sürülebilmektedir. Kısacası bütün malzemeleri yakıştığı gibi
kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder