ALMAN MUTFAĞINDAN LEZZETLİ BİR KEK
Merhabalar.
Bu haftanın son iş gününü Almanya'dan lezzetli bir kekle tamamlayalım dedim ve sizin için harika bir kek tarifi hazırladım. Ama bu kek çok ilginç. Çünkü içinde ne ararsanız var.
Şaka bir yana, kekimizin malzemesi bol. Ama malzeme ne kadar artarsa lezzet ve kalitede artıyor unlu mamullerde. Tabi malzemenin birbirleriyle uyumlu olması, birbirini tamamlaması şartıyla.
Hadi bu bol malzemeli ama çok lezzetli keki yapmaya başlayalım. Ha bu arada ! Kekimizin adı; ALMAN USULÜ BAHARATLI KEK
Malzemeler:
385 g (3,5 su bardağı) un
1 poşet Kabartma Tozu
25 g (3-4 yemek kaşığı ) Kakao
100 g yumuşak margarin
120 g (1 su bardağı) esmer şeker
3 yumurta
150 ml (1,5 çay bardağı) süt
2 adet limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı bal
50 g (1 çay bardağı) öğütülmüş badem
1,5 çay kaşığı öğütülmüş kakule
2 tatlı kaşığı öğütülmüş muskat
3 tatlı kaşığı toz zencefil
2 çay kaşığı öğütülmüş karanfil
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı anason
150 g suyu süzülmüş portakal kabuğu reçeli
Hazırlanışı:
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin.
Margarini eritip soğutun, daha sonra şeker ve yumurtalar ile birlikte 3 dakika
çırpın. Üzerine süt, limon kabuğu rendesi, bal, öğütülmüş badem ve baharatları
ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Daha sonra un karışımını kaşık kaşık ekleyerek
çırpmaya devam edin. En son portakal kabuğu reçelini ilave edin ve 1 dakika
daha çırpın. Hamuru yağlanmış kalıba yayın ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30 - 35 dakika kadar pişirin.
Keki fırından çıkartın. 10-15 dakika bekletip kalıptan
çıkartın. Ilık veya soğuk servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder