İSMİ İLGİNÇ KENDİ LEZZETLİ: İMAM SARIĞI TATLISI
İlginç ismiyle dikkat çeken imam sarığı tatlısı, kek ve
kremanın Hindistan cevizi ile buluşma anındaki lezzetin vücut bulmuş şeklidir. İsmi
akıllarda değişik çağrışımlarda bulunsa da, bu tatlıya şeklinden dolayı imam
sarığı adı verilmiştir.
Yapımı biraz zahmetli olan bu tatlıyı yaparken keki için
ayrı malzeme kullanarak pişirmeniz ve sonrasında kremasını hazırlamanız
gerekiyor. Hazır çikolata sosu da kullanabileceğiniz tatlıyı her yerde
bulmak zor.
İmam sarığı tatlısı çok lezzetli bir tatlı olup, çikolatadan
hoşlanmayan insanlara bile doyumsuz lezzetler yaşatır. Bu eşsiz tatlının üzerindeki Hindistan cevizi
taneleri farklı bir konsept oluşturuyor. İmam sarığı tatlısı görüntüsü
itibariyle özel günlerinizde tercih edebileceğiniz farklı bir lezzettir ve
insanlarda merak uyandıran bir tatlı olarak karşımıza çıkmaktadır.
İmam sarığı tatlısını hazırlarken yapmanız gerekenlerden
biri keki için kullandığınız malzemelerin tam bir kek kıvamı
oluşturmasıdır.Ancak bu şekilde yumuşak bir kek elde edebilirsiniz.Aynı zamanda
kek harcına birkaç damla katacağınız süt kekinizin daha yumuşak ve kabarık
olmasını sağlayacaktır.
İmam sarığı tatlısının yapımında dikkat edilecek bir başka
husus ise Hindistan cevizinin taze olmasıdır.Her Hindistan cevizi aynı aroma ve
tatta olmamaktadır bu nedenle Hindistan cevizi tozu satın alırken tarihine
bakarak taze olanları tercih ederseniz daha aromatik tatlar elde edebilirsiniz.
Malzemeler:
*4 adet yumurta,
*1 su bardağı ile toz
şeker,
*1 su bardağında un,
*yarım paket
kabartma tozu,
*1 paket vanilya,
*3 çorba kaşığı ile kakao,
*3 çorba kaşığı ile su
Kreması için:
*3
su bardağında süt,
*1,5 çorba kaşığı ile un,
*1 çorba kaşığı ile nişasta,
*yarım
su bardağında toz şeker,
*1 tane yumurtanın sarısı,
*1 paket vanilya
Üzeri için:
*100gr. kadar bitter çikolata,
Kenarları için:
*2
paket hindistancevizi,
*yağlı Kağıt ( fırın tepsisi için )
Yapılışı:
Yumurtanın sarısını bir kaba alıp üzerine 1 su bardak şekeri
ekleyip iyice çırpıyoruz. Ardından 1 su bardağı unu , yarım paket kabartma
tozunu , 1 paket vanilyayı , 3 çorba kaşığı kakaoyu ve 3 çorba kaşığı suyu kaba
ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Fırıımızın tepsisine yağlı kağıt koyuyoruz , ardından
hazırladığımız kek hamurunu iyice yayarak tepsiye boşaltıyoruz. 170 derecede
önceden ısıttığımız fırında 15 dk pişiriyoruz. Keki fırından alıp soğuması için
bekletiyoruz.
Kekimiz soğuduktan sonra su bardağını ıslatıp bardağı
kullanarak yuvarlaklar halinde kesiyoruz. Kreması için ; 3 su bardak sütü , 1,5
çorba kaşığı ile unu , 1 çorba kaşığı ile nişastayı , yarım su bardağında toz
şekeri , 1 yumurta sarısını ve 1 paket vanilyayı tencereye ekleyip pişiriyoruz.
Daireler şeklinde kestiğimiz parçaların üzerine 1 er kaşık
kerama koyuyoruz , kenarlarınada krema sürüyoruz ardından hindistan cevizine
buluyoruz keki.
Tüm kek parçalarına benmari şeklinde eritip elde ettiğimiz
çikolatadan birer kaşık koyuyoruz. Çikolatanın dışarı taşmamasına dikkat edin. Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder