TARAKLA YAPILAN BİR KASTAMONU TATLISI




İyi akşamlar sevgili dostlar..

Bu akşam size yerli tatlılarımızdan birini, hatta memleketimden bir tatlının tarifini vermek istiyorum. Adı KASTAMONU TARAK TATLISI

Önce biraz bu tatlıdan bahsedelim. Adı tarak tatlısı diye boşuna konulmamış bu tatlının. Çünkü gerçekten de bildiğimiz saç tarağı ile yapılıyor bu tatlı. Ama elbette kullanılmamış bir tarak olmalı :)

Tarağı tatlıya şekil vermekte kullanıyorsunuz. Uzmanlar, tatlıda kullanılan tarağın ömrünün 2 kullanımlık olduğunu belirtip, 2. kullanımdan sonra yıkanması gerektiğinin altını çiziyor.





Gelelim tarife. Önce malzemeler:

1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı badem
3 yemek kaşığı tereyağ
1 adet yumurta
1 yumurtanın beyazı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un


Kabın içerisine irmiği, pudra şekerini, yoğurdu, yumurtayı, hindistan cevizini, oda sıcaklığında yumuşak tereyağını, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim. Ceviz büyüklüğünde bezeler alalım.



Hiç kullanılmamış bir tarak yardımı ile hamuru açalım ve açtığımız hamuru uzunlamasına kapatalım. Ayırdığımız bir yumurta sarısını bir kasede çırpalım. Tarak tatlısının üzerine bademleri yerleştirip yumurta sarısı sürelim. 

Hazırlamış olduğum tatlıları yağladığımız fırın tepsisine dizelim. 180 derecede ısıtmış olduğumuz fırında yaklaşık 25 dakika (fırına göre değişebilir) pişirelim. Tatlımız sıcakken soğuk şerbeti dökelim. Şerbeti çekince servis yapalım.




Yorumlar

Popüler Yayınlar