REVANİNİN KARDEŞİ: SÜNGER TATLISI
Günaydın blogumuzun değerli takipçileri !
Güzel bir tarifle karşınızdayız. Bugünkü tarifimizin adı belki de çoğumuzun çok fazla duymadığı ama şekli şemali gözümüze tanıdık gelen bir tatlı: SÜNGER TATLISI
Neden şekli şemali tanıdık diyorum? Çünkü Sünger tatlısı revaniye benzeyen bir tatlı. Farkları da var elbette. Örneğin sünger tatlısının yapımında beyaz peynir kullanılıyor ve içine limon kabuğu ve limon suyu konuluyor. Limon ferahlığını sonuna kadar yaşatan bu tatlı da tadılması gereken enfes bir tatlı.
Diyoruz ve tarife geçiyoruz;
Malzemeler:
Hamuru için;
* 5 yumurta akı
* 2 çorba kaşığı buğday nişastası
* 1 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı tereyağı ya da margarin
* 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
* 1 paket vanilya
* İsteğe göre peynir
Şurubu için;
*5 su bardağı şeker
* 3.5 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Bir tencerede su, limon suyu ve kalan şeker kaynamaya başladıktan
sonra altı kısılarak 2 dakika daha kaynatılır ateşten alınır ve soğumaya
bırakılır.
Yumurta akları nişasta ile kar gibi oluncaya kadar çırpılır.
Katılaşınca un, limon kabuğu rendesi ve vanilya eklenir. (İsteğe göre karışımın içine peyniri ufalayarak koyabilirsiniz) Bu karışım hazırlandıktan sonra tepsinin altı
yağlanır ve hazırlanan karışım tepsiye boşaltılıp düzeltilir. Tepsi önceden
hazırlanmış fırında 30 dakika pişirilir.
Altın sarısı renkte kızarınca alınarak ılık şuruba atılır
(tatlı sıcak, şurup ılık olmalıdır) Üzeri hindistan cevizi, kıyılmış fındık,
fıstık, ceviz ile süslenir.
Soğuyunca servise alınır.
Yorumlar
Yorum Gönder