FRANSIZLARIN LEZZETLİ KURABİYESİ: TULIE




Günaydın...

Bugün yoğun işler arasında bir kaçamak yapıp bloguma sizler için bir tarif atayım dedim..İnanın bu tarifi siteye attıktan sonra doğru işimin başına gideceğim. Dağ gibi işler beni bekliyor..

Dün size ilk kez bilimsel bir pasta tarif ettirmiştik sevgili Altunçul çiftimize..Bugün de bilimsel tariflere devam edeyim istedim ve değerli pasta ve kurabiye hocalarımızın önerileriyle yola çıkıp Tuile adlı bir kurabiyeyi derledim.

Tuile bir tür hafif, kuru ve gevrek kurabiye. Fransa’da kıvrık çatı kiremitleri olarak adlandırılan bu kurabiyeler hem tatlı hem de tuzlu olarak yapılabiliyor. Tıpkı bizim normal kurabiyeler gibi



Temel tuile hamuru; un, tereyağı, şeker ve yumurta akından oluşmakta. Tuile hamurunu lezzetlendirmek için portakal ve limon kabuğu rendesi, çikolata, baharat, susam, çeşitli çerezler, vanilya aroması, kakao, tarçın vb. hamura eklenebiliyor.

Malzemeler

* 65 g tereyağı
*90 g pudra şekeri
*2 adet yumurta beyazı
*75 g un
* ½ çay kaşığı vanilya



Hazırlanışı

Fırını, 180 dereceye ayarlayınız. Oda ısısındaki tereyağı ile pudra şekerini çırpıcının düşük seviyesinde çırpınız. Yumurta aklarını çatal ile hafifçe çırparak köpürtünüz ve tereyağlı karışıma azar azar ekleyiniz.  Un ve vanilyayı karıştırarak eleyiniz. Karışıma çırpma işlemi devam ederken un ve vanilyayı azar azar ekleyiniz.  Çırpıcıdan karışımı alarak streçle üzerini kapatınız.  Hamuru 30 dakika oda ısında dinlendiriniz.

Dinlendirdikten sonra ve pişirmeye geçmeden önce kendi zevkinize göre ve pişirmeye en uygun biçimde şekil verin. Önceden ısıtılmış fırında kenarları kahverengi renk alıncaya kadar 8-10 dakika pişirin.

Tuile kurabiyelerinizi fırından çıkarılıp tepsiden alınınca hafifçe sıvı yağla yağlanmış merdane veya tuile kalıbı üzerine alın. Kenarlarına hafifçe bastırılarak kıvrık şekil verin.  Kurabiyelerinizi soğuması ve gevşemesi için kalıp üzerinde bir süre bekletmeyi unutmayın.

Tulie kurabiyelerinizi dilerseniz portakallı veya elmalı yapabilir, pişirirken kalem aracılığıyla çikolatayla süsleyebilirsiniz.


Yorumlar

Popüler Yayınlar