YAZA GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ




Merhaba..
Kış mevsimini geride bıraktık. Güzel ve güneşli günler bizleri bekliyor. Her ne kadar henüz havalar yeterince ısınmadıysa ve dondurma günleri gelmediyse de, ben sizlere sıcak günlere hazırlık için güzel bir tatlının tarifini vereceğim: TAZE ÇİLEKİ VE NANELİ GRANİTA

Bu tatlı soğuk tüketildiği için dondurmayı andıran bir lezzet. Evde kendi dondurmasını yapamayan, dışarıda satılan dondurmalara da güvenemeyenler için çok güzel bir lezzet. Tatlımızın tarifine geçmeden önce dilerseniz biraz granitadan bahsedeyim:

Granita, dondurmaya benzese de dondurma değildir. Kökleri 17’nci yüzyıla dayanan granitanın İspanyol mu, İtalyan mı olduğu hala çok tartışılıyor ama bugün Sicilya’nın en önemli lezzetlerinden biri durumunda.

Granita, suyun dondurulup buz haline getirilmesiyle hazırlanıyor. Yapılışı açısından sorbe ve karsambaçla benzerlik gösteren granita özellikle karadut, karpuz, şeftali, çilek, vişne ve kayısı gibi leziz yaz meyveleriyle hazırlanınca tadına doyum olmuyor

Granitanın evde rahatlıkla yapılabilecek kolay bir tatlı olduğunu hatırlatarak geçelim tarifine..



Malzemeler:

1 su bardağı tozşeker
350 gram su
3 adet taze nane yaprağı
600 gram taze çilek
1 çorba kaşığı limon suyu



Yapılışı:

Şurup için bir tencerede tozşeker, su, limon suyu ve nane yaprağını 10 dakika kısık ateşte pişirin. Şurubu ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Taze çilekleri temizleyip blenderde ezdikten sonra metal bir kaba aktarın. Üzerine şurubu ilave edip karıştırın.

Buzlukta kenarları donmaya başlayınca her 20 dakikada bir çatal yardımı ile buzları kazıyın. Tam donduğunda granitanız servise hazırdır. Taze nane yaprakları ve meyvelerle süsleyip hemen servis yapın.


Yorumlar

Popüler Yayınlar