GÖRÜNÜŞÜ FARKLI TADI FARKLI: ISLAK KURABİYE




Merhaba..
Bugünkü tarifimiz yine lezzetli bir kurabiyeye ait. Adı: ISLAK KURABİYE. Bu kurabiyenin bir adı da kakaolu browni kurabiye.

Bu kurabiyeyi ilk kez tadanlar  çok şaşırıyor. Çünkü dışarıdan normal bir kurabiye gibi görünürken, ısırdığınızda farkı hemen anlıyorsunuz. İçi eğer düzgün yapılırsa yumuşacık oluyor. Yani, ilk defa ıslak kurabiye tadanlar için değişik bir sürpriz oluyor.

Gelelim tarifine...



Malzemeler:

25 gr.(3 yemek kaşığı kakao)
125 gr.margarin veya tereyağı(margarin eğer içinize sinmezse teremyağı kullanın)
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker ve pudra şekeri karışımı
1 çay bardağı sıvıyağ
 1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 su bardağı un+ 1 yemek kaşığı tepeleme un

Şerbeti için:
2 çay bardağını az geçik şeker
3 çay bardağına yaklaşık su
Birkaç damla limon suyu



Hazırlanışı:
Öncelikle şerbeti hazırlayın.Su ve şekeri kaynatın,kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 6-7 dakika daha kaynatın,birkaç damla limon suyu sıkın,ateşten alın soğumaya bırakın. Şerbeti buzdolabında bir saat bekletin.

Bu arada kurabiye için verilen malzemeleri un hariç karıştırın (kakao,oda ısısında yumuşamış margarin,1 yumurta,şeker,sıvıyağ,kabartma tozu,vanilya) Azar azar un ekleyerek hamuru yoğurun.Ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur olacak. Ceviz gibi yuvarlayın ve fırın tepsisine dizin.

200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika civarı üzerleri çatlayana dek pişirin. Fırında çıkan sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete batırın. Şerbette uzun uzun bekletmeyin,heryerini daldırın çıkarın işleminizi hızlı yapmaya özen gösterin..Kasenize dizin,üzerlerini isteğinize göre süsleyin.

Şerbetin hepsini dökmenize gerek yok şerbet bir miktar artabilir. Üzerlerini kapatın bir gece dinlendirin.


Yorumlar

Popüler Yayınlar