PEKMEZ HİÇ BU KADAR LEZZETLİ OLMAMIŞTI




Merhaba..
Size bu kez Çorum'dan sesleneceğim. Ama" Çorum'dan sesleneceğim" dedim diye orada olduğumu zannetmeyin. 😃 "Çorum'dan bir lezzetle sizinle birlikte olacağım" demek istedim. Tarifini yapacağımız tatlımızın ilginç bir adı var: KARAÇUVAL HELVASI

Bu helvamız, leblebisiyle ünlü Çorum'da, Çorumluların leblebiden sonra en çok gurur duydukları yiyeceklerden biri diyebiliriz.

Tabii ki bölgede yaşayanlar ve yolu Çorum'dan geçip bir kez tadanların vazgeçilmezi olan pekmezli bir helva Karaçuval.

Az malzemeyle çok kısa bir sürede yapıyorsunuz. Ama tadı damağınızda çok uzun kalıyor. Öyleyse sizi daha fazla bekletmeyelim ve tarifimize hemen geçelim.



Malzemeler:

2 kase un
1 kase üzüm pekmezi
1 ½ kase ceviz



Yapılışı:

İki kase un tencerede karıştırılarak kavurulur. İyice kavrulan un soğuması için kaba alınır ve topaklanmaması için karıştırılmaya devam edilir. Helvanın içine koyulacak bir buçuk kase ceviz dişe gelecek şekilde kesilir.

Unun üzerine bir kase sulandırılmış üzüm pekmezi dökülür ve iyice karıştırılır. Kesilen cevizler eklenip yoğurulur. Özleşip istenen kıvama gelen helva çiğ köfte gibi sıkılıp servis tabağına koyulur.

Karaçuval helvası sunuma hazırdır.


Yorumlar

Popüler Yayınlar