BU KEK FIRINDA PİŞİRİLMİYOR




Merhaba...Size bu tarifimizde, bilinen bir ürünün çok değişik bir yapılışından bahsedeceğim. Tarifini yapacağımız ürünümüz, yüzde 90'ımızın severek tükettiği kekin bir çeşidi. Ama bu kekin yapımı çok farklı. Ne demek istediğimi birazdan açıklayacağım.

Ama önce biraz kekten bahsetmek istiyorum. Zaten yukarıda bahsettiğim açıklamayı da bundan sonra yapacağım.

Kek, un, şeker ve yumurta karışımı, genellikle içine çekirdeksiz kuru üzüm, kakao vb. de konularak yapılan, fırında pişirilen tatlı çörek. Evet sözlük tarifi bu. Tarifte de belirtildiği gibi, kek fırında yapılır. Ama bizim bu yazıda tarifini yapacağımız kek fırında değil, tencerede yapılıyor. Evet, tencerede.

Gelelim tarifimize.



Malzemeler:

2-2,5 su bardağı un
3 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Üzeri için;
80 gram eritilmiş bitter çikolata



Yapılışı:

Kek hamuru için uygun bir kap içinde toz şeker ve yumurtaları çırpın. Köpüren karışım içine tüm sıvı malzemeleri ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar sıvı malzemeleri karıştırın.

Üzerine kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip bir süre daha karıştırın. En son unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak kek hamuru kıvamına gelene kadar ekleyin. Hazırladığınız hamuru tabanı yapışmaz, büyük ve derin bir tencereyi yağlayıp içine dökün.

Tencere üzerini kapatıp ocağın en büyük gözünde en düşük ısıda pişmeye bırakın.İlk 15 dakika kabarma olması için kekin üzerini açmayın. Daha sonra kontrol edebilirsiniz.

Pişen keki biraz ılıyınca ters çevirin. Çikolatayı benmari usulü eritip üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz.


Yorumlar

Popüler Yayınlar