ALMANLARIN ÖZEL GÜN KURABİYESİ: BUTTER PLÄTZCHEN






Size bugün harika bir Alman kurabiyesi tarif edeceğim. Adı: BUTTER PLÄTZCHEN

Butter Plätzchen, Almanların özel günlerde yaptığı ve severek tükettiği çok lezzetli bir kurabiye. Özellikle yılbaşlarında ve doğum günü partilerinde, çayın yanında tüketmeyi çok seviyorlar.

Üstelik çok az malzeme isteyen, yapımı da çok kolay bir kurabiye.

Neyse, geçelim tarifimize:



Malzemeler:

200 gram tereyağı (butter)
1 paket vanillin şekeri
150 gram şeker
1 yumurta
325 gram un
100 gram mısır nişastası 



Yapılışı:

Şeker, vanillin şekeri, un ve mısır nişastasını karıştırın. Tereyağını küçük küçük kesin, yumurtayla berabet unun içine katın:

Hamuru 5 dakika kadar çırpın. Sonra bütün malzemeleri derin bir kaba koyup elinizle 10 dakika kadar yoğurun.

Sonra hamuru oklavayla açıp, kalıpla şekiller çıkarın. Ortaya çıkan kurabiyeleri fırın tepsisine dizin. Tabi altına yanmayan fırın kağıdı koymayı unutmayın.

Bu arada söyleyelim, hamuru yoğururken yapışmaması için tezgahı unlamayı unutmayın.

Kurabiyeleri koyduğunuz tepsiyi, önceden 200 derecede ısıtılmış fırına atıp, rengi kahverengi olmayacak kadar pişirin (Yaklaşık 12 dakika)

Fırından çıkardığınız kurabiyeler ilk anda yumuşak olabilir. Sakın panik yapmayın. İlerleyen dakikalarda mutlaka sertleşecektir.

Kurabiyelerinizi süsleyin ve servise hazırlayın.


Yorumlar

Popüler Yayınlar