ATLANTIC CITY'NİN GELENEKSEL LEZZETİ




Merhaba..
Size bugün bir değişiklik yapıp, çok uzaklardan nefis bir şeker tarifi hazırladım. ABD'ye gideceğiz ve harika bir şekerin yapılışını öğreneceğiz. Bizde toffy olarak bilinen, çocukluğumuzun sevilen şekerinin ordaki adı SALT WATER CITY

Salt Water City, New Jersy'nin Atlantic City kenti ile özdeşleşmiş bir tatlı. 1800’lerin sonundan beri restoranların menülerinde yer almayı başaran bu tatlı, Atlantic City’nin en meşhur lezzetlerinden. İsminin anlamı aslında “Tuzlu Sulu Taffy” ancak isminin aksine oldukça yumuşak bir yapısı olan bu tatlının içinde ise asla tuzlu su kullanılmıyor. Başka ülkelerden gelen ziyaretçilerin de gözdesi olan Salt Water Taffy, renkleri ve yoğun tadıyla etkiliyor.

Gelelim tarifine:



Malzemeler:

2 su bardağı şeker 
• 2 çorba kaşığı mısır nişastası 
• 1 fincan hafif mısır şurubu 
• 2 çay kaşığı gliserin 
• 3/4 su bardağı su
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 1 çay kaşığı tuz
• 1/4 ila 1 çay kaşığı aroma (vanilya, limon, akçaağaç veya nane gibi)
• 3 damla gıda boyası (isteğe bağlı)



Yapılışı:

Öncelikle yukarıda saydıklarımızın dışında bazı araç gereçlere ihtiyacımız var. 
• Büyük bir tencerede
• Tahta kaşık
• Şeker termometresi
• Bir pasta fırçası
• Mumlu kağıt 
• Mermer levha veya çerez sayfası
• Tereyağı bıçağı

Şeker ve mısır nişastasını bir tencerede karıştırın. Mısır şurubu, gliserin, su, tereyağı ve tuzu karışıma ekleyin ve eriyinceye kadar tahta bir kaşıkla karıştırın. Kaynayıncaya kadar karıştırdığınız karışım çatlamaya yüz tutunca bırakın. Bu arada tencerenin kenarlarını, şurup pişirilirken ılık suya batırılmış bir hamur fırçasıyla silmeyi ihmal etmeyin.



Tencereyi ateşten alın ve yiyecek boyası ile aroma ekleyin. Bir süre daha karıştırdıktan sonra ılıması için kenara alın. 
Tatlımız işleyecek kadar ılıdığnda,, ellerinizi yağ veya tereyağ ile yağlayın ve taffiyi, rengi açılana ve saten parlaklığına ulaşıncaya kadar çekin. Bu adımda yaklaşık 10 dakika süreceği için bir arkadaşınızdan yardım alabilirsiniz.

İşlediğiniz taffleyi 1,5 cm çapında açın ve yağlanmış makasla veya tereyağı bıçağıyla 2,5 cm uzunluğunda parçalar halinde kesin. Parçaları balmumu kağıdına veya plastik sargıyla sarmadan ve sargının uçlarını bükmeden önce yarım saat kadar bekletin.

Bir ipucu verelim:
Şurubu dökmeden önce 1/8 çay kaşığı kabartma tozu ilave etmeyi deneyin. Bu tatlımıza daha hafif bir tat verecektir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar